in ,

Firea își face chip cioplit. Vezi cum ar putea arăta prima dintre statuile finanțate de Primăria Capitalei în 2017

firea chip cioplit

Consiliul General al Capitalei și-a configurat un buget de 31,266 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro) ce urmează a fi alocați Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Banii urmează să fie cheltuiți pentru continuarea proiectelor statuare demarate în anii precedenți dar și pentru edificarea unor noi statui şi monumente, acestea urmând să primească cea mai mare parte a acestui buget, adică peste 30 de milioane de lei.

Cele mai costisitoare monumente dorite de Gabriela Firea în Bucureşti sunt I.C. Brătianu (refacerea monumentului şi realizarea de „componente artistice”) – 8 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro), ansamblul monumental Regele Ferdinand I Întregitorul (realizarea componentelor artistice „din material intermediar”) – 7 milioane de lei, ansamblul monumental Marea Unire – 6,5 milioane lei şi realizarea monumentului „Însingurare” – 4,5 milioane de lei.

firea chip cioplit

La nivel de noutate merită amintită o statuie de „dac”, pentru care proiectul ar urma să coste 275.000 de lei, și un monument inedit, gândit să marcheze cea dintâi adjudecare a Primăriei Capitalei de către PSD, altfel decât prin independenți mascați, a cărui realizare și amplasare ar costa 360.000 de lei. Acesta ar urma să fie în fapt rezultatul unui concurs de idei plătit din fondul de rezervă aflat la dispoziția primarului general. Cea dintâi propunere înscrisă vine din partea Organizației de Femei a PSD, este o replică la scară redusă a celebrei Statui a Libertații din Liberty Island – New York, seamănă izbitor cu edilul Bucureștiului, elementele de noutate apărând doar la nivelul făcliei originale, acolo unde locul flăcării este luat de un buchet de trandafiri adăpostit într-un ghiveci special ce simbolizează virilitatea femeii emancipate politico – administrativ.

Citește și Acatist de milioane de euro: PatraFirea își face Catedrală în cer

Citește și Gabriela Firea introduce telegondolele RATB pentru pensionari

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
buget 2017 primaria capitalei gabriela firea

Acatist de milioane de euro: PatraFirea își face Catedrală în cer

mircea vintila la urziceni

Mircea Vintilă la Urziceni: Avanpremieră cu gândurile unui Lord