in ,

Acatist de milioane de euro: PatraFirea își face Catedrală în cer

buget 2017 primaria capitalei gabriela firea

Proiectul de buget pe 2017 al Primăriei Capitalei prevede alocarea a 55 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) pentru lăcaşurile de cult din Bucureşti, din această sumă cea mai mare alocare, de 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) mergând către construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Gabriela Firea a propus o sumă similară şi în 2016 pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Spre comparaţie, predecesorul ei, Sorin Oprescu, a alocat în 2014 5 milioane de lei Catedralei.

buget 2017 primaria capitalei gabriela firea

Până în 2016, construcţia de proporţii a Catedralei de lângă Casa Poporului costase Patriarhia Română în jur de 40 de milioane de euro. O mare parte din bani a venit şi din partea autorităţilor – Guvern sau primăriile bucureştene. Biserica Ortodoxă Română a primit doar în 2014 suma de 12 milioane de euro pentru construcţia Catedralei.

După Catedrală, anul acesta, cele mai mari sume ar urma să meargă către biserica Sfântul Nicolae Udricani (3,2 milioane lei), Mănăstirea Antim (2,87 milioane lei), biserica Sfântul Andrei din Chitila (2,6 milioane lei), biserica Sfânta Vineri Herasca (2,3 milioane lei), Izvorul Tămăduirii din Spitalul Colentina (2,2 milioane lei).

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
ialomita vechilul cu biciusca

Ialomița, vechilul cu biciușcă și morarul cu vipușcă

firea chip cioplit

Firea își face chip cioplit. Vezi cum ar putea arăta prima dintre statuile finanțate de Primăria Capitalei în 2017