breaking news

Gabriela Firea introduce telegondolele RATB pentru pensionari

martie 22nd, 2017 | by Barikada
Gabriela Firea introduce telegondolele RATB pentru pensionari
Actualitate
1

Pentru a decongestiona traficul din Capitală, primarul general Gabriela Firea va apela în acest an la o soluție pe cât de ingenioasă pe atât de costisitoare. Astfel, edilul capitalei va inaugura în 2017, în zonele foarte aglomerate ale Bucureștiului, câteva linii RATB pe care vor circula telegondole rezervate, în cea mai mare parte a zilei, consumatorilor consacrați de servicii RATB și votanții devotați ai partidului pe care îl reprezintă doamna Pandele: pensionarii.

Între orele 7 și 19, cabinele vor transporta în exclusivitate pensionari, accesul în telegondole urmând a se face, complet gratuit, ulterior scanării, la intrare, a cupoanelor de pensii. După ora 19, noile vehicule de transport public vor putea fi folosite de publicul larg, contra unui bilet, e drept, cam piperat, o călătorie dus – întors cu telegondola urmând să coste nu mai puțin de 50 de lei.

Gabriela Firea a explicat resorturile inițiativei sale în cadrul unei conferințe de presă la care au fost invitați doar reporterii Antena 3, Antena 1, RTV, Primăria Generală TV și PSD Channel: ”Nu mai puteam face față valului de sesizări din stradă referitoare la insuficiența mijloacelor de transport în comun. Am avut chiar situații în care tramvaiele RATB nu au mai putut pleca din stații din pricina faptului că locul vatmanului, coborât să schimbe macazul, a fost imediat ocupat de pensionari care au refuzat să elibereze pupitrul de comandă pretextând că ei au fost primii pe fotoliul în cauză și că, oricum, conducătorul vehiculului e mai tânăr și poate face tramvaiul să meargă și din picioare. Altfel, biletul de acces în telegondole costă 50 de lei pentru că trebuie și noi să recuperăm banii investiți de undeva. La RATB au fost prevăzuţi pentru 2017 doar 11 milioane de euro pentru investiţii. Păi după ce completăm flota de bărci din Herăstrău, cu ce bani mai rămânem?”

One Comment

  1. Pingback: Top 5 propuneri de balcoane făloase înscrise la concursul Gabrielei Firea Barikada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *