in ,

Revoltă la Ditrău! Sute de localnici au protestat împotriva celor doi muncitori din Sri Lanka angajați la o brutărie locală!

muncitori sri lanka ditrau

Locuitorii din Ditrău, o comună din judeșul Harghita, sunt indignați de faptul că o fabrică locală de pâine a angajat doi muncitori din Sri Lanka. Sătenii au cerut autorităților locale să organizeze un referendum pentru oprirea a ceea ce ei numesc xenofob „fluxul de imigranți”, a informat Digi24.ro.

Proprietarii fabricii de pâine spun că au fost nevoiți să aducă muncitori străini tocmai pentru că nu pot găsi angajați la nivel local.

Locuitorii din Ditrau au creat un grup de Facebook ”Vrem Ditrău fără migranți” care a ajuns deja la 2.500 de utilizatori, pentru a protesta împotriva prezenței lucrătorilor străini în satul lor. Grupul include postări pline de ură care se adresează celor doi lucrători și proprietarului brutăriei.

Miercuri după-amiază, un grup de 200 de săteni s-au adunat la biserica locală și au mers la Primărie pentru a discuta problema. Autoritățile locale au decis organizarea unei adunări populare sâmbătă. Localnicii se tem că cei doi lucrători din Sri Lanka vor aduce mai mulți lucrători străini, punând comunitatea în pericol și luându-le locurile de muncă, asta deși sătenii nu s-au arătat prea interesați de oferta de joburi a brutăriei care a trebuit să apeleze la forță de muncă din afară.

Preotul local Biro Karoly a explicat că temerile oamenilor provin dintr-un conflict mai vechi, din 1986, între localnici și comunitatea de romi, în care un bărbat și-a pierdut viața. „Cererea noastră este să ne readucem securitatea în care am trăit până acum, astfel încât să nu ne mai fie frică de ceea ce se va întâmpla. Nu ne este frică de cei doi, ci de faptul că siguranța noastră este afectată ”, a spus preotul, potrivit Digi24.ro.

Între timp, proprietarul fabricii de pâine și mai mulți angajatori ai fabricii îi apără pe cei doi muncitori străini spunând că sunt extrem de harnici și de preocupați în a-și susține familiile pe care le-au lăsat în urmă, în mod similar românilor care au plecat la muncă în Europa de Vest.

Piumal și Amahinda au 22, respectiv 49 de ani și au fost angajați cu forme juridice, printr-o firmă de recrutare, la cea mai mare fabrică de pâine din regiunea Gheorgheni, potrivit Agerpres. Proprietarii fabricii din Ditrău spun că au vrut să angajeze forță de muncă locală, atât din Harghita, cât și din alte județe, dar nu au avut succes, motiv pentru care au decis să caute brutari în afara țării.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
coronavirus nava de croaziera

7000 de persoane izolate, din pricina coronavirusului, pe un vas de croazieră în Italia!

china flag waving

China se recunoaște învinsă și arborează drapelul oficial de calamități!