in , ,

Preotul ungur din Ditrău, recidivează: ”De când mâncăm pâine făcută de sri-lankezi, am început să vorbim limba lor!”

Bírók Károly preot ditrau

Bírók Károly, preotul din Ditrău, recidivează cu o declarație halucinantă, făcută în mijlocul enoriașilor la ultima adunarea sătească: ”De când mâncăm pâine făcută de sri-lankezi, am început să vorbim limba lor!”.

Preotul romano – catolic care s-a așezat s-a aflat în fruntea celor aproximativ 200 de localnici care au cerut plecarea imigranților din Sri-Lanka, de teama unui aflux de asiatici care să le pună în pericol siguranţa, spune că sătenii din Ditrău sunt deplin conștienți de revendicările lor tocmai din cauza faptului că, în trecut, s-au mai lovit de consecințele transferului cultural asiatic: ”Pentru că se tot dau cu farduri chinezești, femeilor noastre au început să li se alungească ochii și, de când tot folosim telefoanele alea ale lor, Huawei, parcă nu ne mai înțelegem om cu persoană, de parcă am vorbi toți limba lui Mao!”

”Poate vi se par ușor demente pretențiile noastre, însă nu suntem la primul conflict cultural cu cei care, prin diferite metode, încearcă să ne fure identitatea. Anul trecut, un pensionar din Ditrău, Csaba Laba, a ajuns să mănânce câinii și pisicile din sat și să vorbească în chineză după ce şi-a cumpărat o proteză dentară de pe Aliexpress”, a declarat preotul Bírók Károly

Povestea pensionarului maghiar transformat în integritatea sa după contactul cu cultura asiatică este confirmată de primarul din Ditrău, Puşkas Elemer. Conform șefului administrativ al comunității, după ce a pierdut şi ultimul molar îmbătrânit de singurătate şi decedat într-un cotor de gutuie, Csaba Laba l-a rugat pe nepotul său să-i caute online o opţiune mai ieftină de înlocuire a utilităţilor pierdute, iar când tânărul a găsit pe site-ul de cumpărături chinezesc Aliexpress o proteză completă la un preţ de numai 10 dolari, bătrânul a fost fericit şi şi-a cumpărat dinţii noi imediat, chiar dacă a trebuit să aştepte puţin peste o lună pentru a-şi primi comanda.

Problemele au apărut când, după ce şi-a încercat noii dinţi, Csaba Laba a început să vorbească în chineză. Când a sesizat acest lucru la Aliexpress, reprezentanţii magazinului şi-au cerut scuze şi s-au oferit să-i restituie banii în ipoteza în care noua abilitate ar fi fost considerată deranjantă.

Săteanul maghiar din Ditrău a refuzat, însă, intuind avantajele noilor sale aptitudini. În câteva zile şi-a luat diplomă de traducător iar în trei săptămâni s-a umplut de bani traducând instrucţiunile de utilizare ale tuturor chinezăriilor din bazarurile asiatice harghitene.

”Nu e o problemă că localnicii din Ditrău m-au exlus din comunitate și nici adevărat nu e că nu mai vorbesc decât chinezește. Ca să vorbesc cu rudele sau prietenii, scot proteza şi turui pe ungurește cu gingiile goale! Singura problemă e atunci când uit dinţii ăia noi în gură o zi întreagă şi salivez în public când trec pe stradă pe lângă o haită de maidanezi!”, ne-a declarat Csaba Laba , încântat de faptul că întâmplarea din Ditrău l-a adus și pe el în atenția opiniei publice.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
trei hostese romance

Video incendiar! Trei hostese românce arestate în U.K pentru ținută indecentă!

bogdan stanoevici

Accident teribil la Circul de Stat: managerul Bogdan Stanoevici a ieșit în decor!