in ,

Primăria Capitalei organizează primul concurs de artă statuară cu maidanezi

firea maidanez

Primăria București organizează anul acesta, în perioada 1 aprilie – 1 mai, primul Concurs Internațional de Sculptură din România. Intitulată „Mari oameni de stat și maidanezii lor”, expoziția vine în întâmpinarea pasiunii bucureștenilor pentru sculpturi și statui inedite.

Ideea organizării unui astfel eveniment de mare anvergură culturală a pornit de la intenția edilului general de a finanța o serie de monumente statuare reprezentative din bugetul pe 2017 și de la succesul deja celebrei statui Traian și Maidanezul cu Corn, expusă pe treptele Muzeului de Istorie.

Așadar, Primăria dorește să întindă o mână de ajutor tinerilor sculptori care cochetează cu arta post-post-postmodernistă, expoziția de la Romexpo dorindu-se a fi atât un tribut adus câinelui maidanez, un simbol cultural al Capitalei, cât şi o recunoaștere a adevăratelor valori sculpturale din țara noastră și de peste hotare.

La vernisaj, vizitatorii pot admira sculpturi inedite precum: statuia ecvestră a lui Decebal călare pe Deceneu care are cap de lup; Alexandru cel Mare victorios cu un câine maidanez pe post de scut; Zalmoxis, Zeul-Câine; Napoleon Bonaparte triumfător în luptă înconjurat de soldați cu cap de maidanez și raniță din care iese bastonul de mareșal sculptat sub formă de câine; Benjamin Franklin și un câine cu paratrăsnet în fund. Vlad Țepeș călare pe Drăcușor, bătrânul și credinciosul lui maidanez; Suleyman Magnificul înconjurat de cadâne cu trup de cățele în călduri.

Intrarea va fi liberă, ieșirea va costa 15 lei.

firea maidanez

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
razie curve opc

Razie OPC + DIICOT printre prostituatele de pe Centura Capitalei soldată cu dosare penale pentru înșelăciune

Constantin Sava, primarul Urziceniului

Ilegal! Primarul Urziceniului vrea ședință de Consiliu într-o sală lipsită de autorizație ISU și pentru care nu are drept de folosință