breaking news

Primăria Capitalei – afaceri edilitare: noi taxe de înmormântare

aprilie 25th, 2017 | by Opinia Pudică
Primăria Capitalei – afaceri edilitare: noi taxe de înmormântare
Administraţie
0

Barikada.ro vă prezintă, în exclusivitate, un nou sistem de taxe de înmormântare pe care primărița Capitalei, Gabriela Firea, prin Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, l-a pregătit pentru familiile care au marele tupeu să-și îngroape, în locurile de veci bucureștene, rudele ce au dat colțu’.

Se pare că acest nou sistem de taxe mortuare va fi numit „Ortu’ popii și nu numai” și va conține o noutate mult așteptată de întreg sistemul bucureștean de cimitire: pentru aceste plăți nu se va tăia chitanță, că, deh, nu se face să-l impozitezi pe Dumnezeu și, pe cale de consecință, pe drepții săi slujitori. Un reporter Barikada.ro s-a infiltrat, camuflat într-un coșciug, și a aflat câteva din acest noi tarife:

  • Taxa „Să-nu-facem-pipi-pe-mormântdupă-ce-plecați-acasă” – 200 RON.
  • Taxa „Să-nu-vindem-florile-de-lângă-groapă” – 200 RON. Puteți plăti doar 150 RON ca să vi le păstreze șase ore după ce le-ați așezat. După cele șase ore le veți putea cumpăra din nou de la țiganca care vinde flori intrarea în cimitir pentru prețul-bombă de doar 50 RON.
  • Taxa „Să-nu-vă-spargem-cauciucurile-în-parcare” – 300 RON. Această taxă poate fi evitată dacă îi dați portarului 10 RON la fiecare intrare în cimitir. Dar cred că știați asta deja.
  • Taxa „Mai-puțină-milogeală” – Se plăteşte în funcție de cât de puțini cerșetori enervanți vreți să vă deranjeze în timpul înmormântării. Pentru doar zece milogi, față de cei 40 care-și fac apariția de-obicei, ca niște zombi de după morminte, strigând „Pomană!”, trebuie să dați 100 RON; dacă vreți și mai puțini, dați mai mult (50 RON per cerșetor lipsă).

Aceste noi taxe sunt menite să mărească transparența administrației bucureștene a cimitirelor ca să știe tot omu’ pe ce dă banii, să nu existe impresia greșită că sutele de lei pe care le plătești pe locul de veci și la popă îi garantează servicii de calitate, fără să marci banu’ gros și la municipalitate.

taxe de înmormântare

Pentru ca răposaţii să nu aibă parte de igrasie în cripte, rudele vor umple buzunarele administratorilor de cimitire, cântându-le cunoscutul hit „Deschide, gropare, veşmântul!”.

Citește și Top 5 propuneri de balcoane făloase înscrise la concursul Gabrielei Firea

Citește și Primăria Capitalei organizează primul concurs de artă statuară cu maidanezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *