in

Lupte de stradă la Craiova, romii din Fața Luncii nu vor să dea ceasurile înapoi!

ceasurile inapoi

La auzul veștii că astăzi vor trebui să dea ceasurile înapoi, mii de romi au început deja să resimtă insomnii și nervozitate, unele dintre cele mai întâlnite efecte secundare ale trecerii la ora de iarnă.

Deși schimbarea orei este în avantajul nostru, deoarece vom dormi mai mult, nu toată lumea se bucură că vom reveni la ora oficială a oricărui stat de pe glob. La Craiova, de exemplu, știrea a stârnit proteste de stradă în cartierul Fața Luncii, acolo unde clanurile de romi au ieșit cu parii și săbiile în stradă, să își apere ceasurile obținute cu muncă și sudoare.

“Păi ce, io mai știu de la cine le-am luat? Și nici nu le mai am. Eu cum le iau, le și vând mai departe. Uneori chiar și aceluiași proprietar”, a declarat Alfonso Negruț, antreprenor de profesie.

“Băga-ți-aș mâna în geantă, de ce să le dau? M-ai găsit mai fraier sau ce? Nici măcar nu sunt din aur! Mătăluță nu știi vorba aia, ce-am găsit al meu să fie?”, a explicat Vilson Șutescu.

“Ieri, când îmi făceam aprovizionarea, am auzit că trebuie să dăm ceasurile înapoi. M-a dat peste cap vestea. N-am putut dormi toată noaptea. De câte ori auzeam ceva pe lângă cort, de atâtea ori tresăream. O mai speriam și pe femeia mea. Ei încă nu i-am spus. E gravidă și nu vreau să-i dau vești proaste”, a continuat Șutescu

De asemenea, tendințele suicidale sunt alte simptome prezente la romi, cauzate de vestea că trebuie să dea ceasurile înapoi:

“Să mor eu dacă mai zic ceva! Aștept să-mi vină avocatul!”, a declarat Saint Exupery Dumitrache, un lider de clan din Fața Lunicii, continuând: “Eu nu am muncit degeaba. Mai bine mă arunc de pe pod decât să de lau înapoi”.

În contextul frământărilor din Craiova, există totuși și câțiva cetățeni dispuși să se adapteze la această nouă situație care implică ceasurile: “Trei sute de euro bucata sau două la cinci sute. Altfel nu le dau!”, și-a expus oferta de pace Zaru Lingurescu, asigurând autoritățile că va mai convinge și alți locuitori ai cartierului să procedeze în mod similar.

ceasurile inapoi

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
halloween

Trei lucruri pe care să nu le faci de Halloween, în 2019!

Raed Arafat

Raed Arafat, reforma PSD și morții de la Colectiv…