in ,

Antena 3, obligată să plătească 70.000 lei către trei polițiști din Urziceni, cu titlu de daune morale!

antena 3

Antena 3 plătește pe bandă rulantă consecințele jurnalismului marcă înregistrată! În urma unui proces intentat de trei polițiști din Urziceni, Doru Andrei Panait, Mihai Irinel Ivan și Ștefan Alexandru, televiziunea lui Voiculescu a fost condamnată la plata a nu mai puțin de 700 de milioane lei vechi, cu titlu de daune morale, celor trei ofițeri sus menționați, după ce judecătorii au constatat că într-un reportaj, difuzat în emisiunea „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor, au fost depășite limitele libertății de exprimare.

Concret, pe 25 septembrie 2018, Antena 3 a difuzat reportajul: „Teroarea, instalată în sudul României de clanuri interlope”, în materialul televizat, care dura aproape 10 minute, una dintre victimele clanului Drabi, George Lecatzas, acuzând faptul că interlopii ar fi beneficiat de protecția autorităților locale. Lecatzas a acuzat politiștii de mai multe lucruri: doi dintre ei și-ar fi vândut mașinile unor interlopi, iar al treilea i-ar fi agresat soția în sediul Poliției.

antena 3

Instanța a reținut faptul că reportajul a fost difuzat fără a li se oferi și celor trei oameni ai legii posibilitatea de a-și spune punctul de vedere, în plus informațiile date pe post nefiind verificate temeinic, așa cum presupune codul deontologic al meseriei de jurnalist.

Prin Hotărârea 6984/2019 Judecătoria sectorului 2 București a admis, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Doru Andrei Panait, Mihai Irinel Ivan și Ștefan Alexandru în contradictoriu cu pârâta Antena 3 SA.

Antena 3 a fost obligată, prin decizia completului, să achite reclamantului Doru Andrei Panait suma de 30.000 lei, cu titlu de daune morale, reclamantului Mihai Irinel Ivan suma de 20.000 lei, de asemenea, cu titlu de daune morale, și alte 20.000 de lei, ca despăgubiri încadrabile în aceeași categorie, celui de-al treilea polițist, Ștefan Alexandru.

Judecătoria Sectorului 2 a mai obligat pârâta Antena 3 să publice hotărârea într-un ziar de circulaţie locală, pe cheltuiala sa, a respins, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâtul Radu Tudor, hotărând ca Antena 3 să achite celor trei polițiști din Urziceni și suma de 4.300 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Sentința dată în primă instanță a fost atacată ulterior de televiziunea lui Voiculescu, dosarul aflându-se în prezent în faza apelului.

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
primarul sava

Primarul Sava și Rosal au obținut mărirea ilegală a taxei de salubrizare la Urziceni!

ceasurile inapoi

Lupte de stradă la Craiova, romii din Fața Luncii nu vor să dea ceasurile înapoi!