in ,

7 lucruri pe care nu le știai despre Moș Nicolae!

mos nicolae
Până anul trecut, la Irinuca Moş Nicolae venea în fiecare noapte. Acum vine doar cu fisa de telefon, o dată pe săptămână.

Prin oraş Moş Nicolae e cunoscut ca hipsterul ăla cool ce se dă mereu generos numai în prima săptămână a lui decembrie şi neapărat pe buget ceva mai redus. Free lancer de vocaţie sau de nevoie, la Coca Cola postul de promoter fiind ocupat de Moş Crăciun iar la Catena de Moş Arşinel, Moş Nicu o arde mai pe sărăcie, mai pe ofertă de la Doraly ori mai pe-un contract c-o şcoală generală de cartier, dar încă se descurcă de minune fără să semneze condica la corporatişti.

Cam asta ar fi ceea ce se ştie, îndeobşte, despre Moş Niculae. Lucruri pe care nu le ştiai despre el ţi le spunem noi:

  1. Moş Nicolae vine în noaptea de 5 spre 6 decembrie pentru că are drept de circulaţie pe perioadă determinată. A doua zi predă numerele roşii la baba Filofteia, după calendar, şi ea i le lasă lui cuviosul Pricopie. Ce, nu v-aţi obişnuit încă cu ăştia cu bărbi şi cu poale lungi? La ei ierarhia te execută, nu se discută…
  2. Anul trecut exista şi o excepţie de la regula instituită la punctul 1: Irinuca lui Dragnea. La ea, teoretic, Moş Nicolae venea în fiecare noapte. Acum vine doar cu fisa de telefon, o dată pe săptămână.
  3. În aşteptarea cadourilor copiii îşi spală mereu fericiţi ghetuţele. Viorica Dăncilă îşi freacă resemnată gingiile. Inteligentă ca o cizmă, pe ea au sufocat-o întotdeauna atenţiile lui Moş Nicolae.
  4. Deşi nu e nici fiul lui Mihai Viteazul şi nici străbunicul lui Nuţu Cămătaru, Moş Nicolae bate mereu troienele călare pe un cal alb. Chestie de camuflaj sau truc ieftin învăţat de la un magician mai tânăr care obişnuia să meargă pe apă.
  5. În Vaslui Moş Niculae nu mai intră în case ci trage direct la birt, iar cadoul nu-l mai pune-n şoşoni ci îl toarnă direct în pahare.
  6. În Bucureştii vechi lui Moşul i se spunea Sân Nicolae. În Dorobanţii noi se spune ”Vreau sâni, iubi!”, dar niciodată iarna, pentru că plasticul la temperaturi scăzute devine casant.
  7. Pe vremuri Moşul îşi scutara barba şi, uite aşa, apărea şi prima ninsoare. Dar, de când cu cosmeticalele astea, moşul se spală doar cu şampon anti mătreaţă iar noi am rămas doar cu noroiul.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Probleme cu somnul? 41% dintre români suferă de tulburări de somn

viorica dancila

Ca șefă a femeilor pesediste fără școală, inginera Viorica se simte ca broșa în piept!