in

Probleme cu somnul? 41% dintre români suferă de tulburări de somn

Somnul este considerat unul dintre cei mai importanți factori pentru o viață sănătoasă. Din păcate, 41% dintre români suferă de tulburări de somn cum ar fi dificultăți la adormire, somn întrerupt în timpul nopții și dificultăți de trezire dimineața, conform unui raport cantitativ derulat în ianuarie 2017.

Tulburările de somn afectează în mod semnificativ calitatea vieții, manifestându-se prin lipsa concentrării, iritabilitate, mâncat excesiv și oboseală. Consecințele frecvente sunt performanța slabă, starea generală modestă de sănătate, îngrășare sau chiar obezitate și slăbirea sistemului imunitar.

Din 10 persoane care suferă de tulburări de somn la nivel global, doar una se tratează, și o face mai degrabă episodic, respectiv în numai 29% dintre situații sunt utilizate medicamente sau suplimente.

„Printre motivele invocate pentru neînceperea unui tratament sau tratarea episodică sunt: teama de dependență și de efecte adverse, dificultatea de a găsi un produs complet care adresează toate tulburările de somn și preferința pentru remedii naturiste”, explică dr. Lorena Petcu, Medical Lead Consumer HealthCare, Sanofi Romania & Moldova.

Conform unui studiu global derulat de Sanofi, femeile au dificultăți de somn mai frecvent decât bărbații, fiind mai îngrijorate în ceea ce privește finanțele personale (41 vs. 33%), grijile legate de copii (32 vs. 18%) și de asemenea sunt mai deranjate de parteneri, care se mișcă prea mult sau sforăie (24 vs. 15%).

Există diferențe și de la o categorie de vârstă la alta. În cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, două din cinci femei folosesc rețelele de socializare noaptea. Între 25 și 34 de ani, principala sursă de îngrijorare este locul de muncă, iar după 35 de ani finanțele reprezintă principala îngrijorare. Femeile cu vârsta între 45 și 54 de ani, din așa-numita „generație sandwich”, sunt cele mai expuse tulburărilor de somn, dată fiind presiunea faptului că trebuie să aibă grijă atât de copii, cât și de părinții ajunși la o vârstă înaintată. Începând de la 55 de ani, sănătatea acaparează gândurile din timpul nopții.

În cazul bărbaților, cele mai frecvente motive de tulburare a somnului sunt finanțele personale (33%), stresul (29%), problemele de sănătate (22%) și copiii (18%).

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
conducta airbnb

Radet, mină de aur: Boschetarii din București și-au pus garsonierele pe Airbnb!

mos nicolae

7 lucruri pe care nu le știai despre Moș Nicolae!