in ,

Un nou virus mortal atacă omenirea: Chapare provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om!

chapare

A fost descoperit un nou virus mortal care provoacă febră hemoragică și se poate transmite de la om la om.

„Munca noastră a confirmat faptul că un tânăr rezident, un medic de ambulanță și un gastroenterolog au contractat virusul după contacte cu pacienți infectați, iar două dintre aceste cadre medicale au murit ulterior”, a declarat Caitlin Cossaboom, epidemiolog la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Un medic de ambulanță care a supraviețuit crede că s-a infectat cu virusul Chapare de la un medic rezident infectat pe care l-a resuscitat în drumul spre spital.

Chapare este un virus care provoacă febră hemoragică care generează pacienților complicații multiple ale organelor și sângerări, scrie iflscience.com.

„Deși există încă multe necunoscute despre virusul Chapare, este lăudabil cât de repede a reușit această echipă să dezvolte un test de diagnostic, să confirme transmiterea de la om la om și să descopere dovezi preliminare ale virusului la rozătoare”, a declarat președintele Societății Americane de Medicină Tropicală și igienă (ASTMH), Joel Breman.

La prima vedere este mult mai periculos decât Coronavirus care în acest moment provoacă zeci de mii de morți la nivel internațional.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
andreea rosca

Sexy – avocata fotbaliștilor clujeni, fotografii incendiare pe Instagram! FOTO

dan tudorache

Dan Tudorache, inculpat de DNA pentru spălare de bani și trafic de influență! Cauțiune de 1 milion de euro!