in , , ,

Sebastian Ghiță a fost prins. Vezi cum arăta în momentul capturării

ghita a fost prins

Sebastian Ghiţă a fost prins, în cursul nopții trecute, în Belgrad, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Fostul deputat, cu înfăţişarea schimbată, conform foto, avea documente false, și se pretindea a fi un turist cu domiciliul în orașul croat Pula, în trecere prin țara vecină. Potrivit autorităţllor, extrădarea lui ar putea dura de la câteva zile la maximum o lună. Sebastian Ghiță, căutat cu mandat de arestare în două dosare penale, a dispărut din ţară de aproape 4 luni, de sub supravegherea poliţiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale. În această dimineaţă, ministrul de Interne Carmen Dan a încercat să prezinte prinderea lui Ghiţă drept un succes, spunând că poliţia şi-a făcut datoria. România nu are un tratat de extrădare direct cu Serbia, însă ambele state sunt semnatare ale Convenţiei Europene privind extrădarea, iar între România şi Serbia există în vigoare un tratat moştenit de pe vremea comuniştilor, care acoperă şi extrădarea.

Fostul parlamentar este trimis în judecată în două dosare. În iunie 2016, Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată, alături de foşti şefi de poliţie şi procurori din Prahova, fostul deputat fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi conducerea unei maşini fără permis.În iulie 2015, Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădesc, au fost trimişi în judecată de către DNA în dosarul în care procurorii îl acuză pe Ghiţă că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft.

Totodată, Sebastian Ghiţă este urmărit penal în alte două dosare. Este vorba de cauza privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi dosarul în care Iulian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni.

ghita a fost prins

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
liviu dragnea

De ce petrece Liviu Dragnea sărbătoarea de Paști în Maldive

pericol mortal

Pericol mortal: Șarlă și Cămilla lui, inamicii Neamului