in , ,

ÎPS Teofan, anunț șoc: ”În Vaslui și Botoșani vom relua slujba de Înviere direct în curțile spitalelor!”

ips teofan

Prefecţii judeţelor Botoşani şi Vaslui au ajuns la o înţelegere cu preoţii care vor relua slujba de Înviere în acest an, conform declarațiilor ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Potrivit înaltului ierarh, cea de a doua slujbă de Înviere nu se va organiza în curțile bisericilor ci direct în curţile spitalelor, pentru a se evita probleme specifice în județele respective, de tipul celor care au apărut în anii anteriori. Directorii spitalelor sunt fericiţi cu această decizie şi speră ca şi în 2021 să se procedeze la fel.

„Este mult mai bini sî li ţânim direct aişi ca sî nu mai păţîm ca-n alţi ani. Lumea vini cu coşul la sfinţît, stă pân-diminiaţî, trage la măsea, cum sî întâmplî di obicei şi apoi noi alergăm cu ambulanţîli. Binzîna îi scumpă, anul trecut aveam un sîngur şofer treaz, săracul. Aşa, pac! cum cadi unul, îl luăm pi targă, neamurili sunt şî ele aici s-îl ia după aşeea acasă, civilizat, ieficient”, a declarat Costică Adoctoresii, de la Spitalul Judeţean din Botoşani.

Preoţii nu au fost foarte încântaţi de situaţie, însă aceştia spun că îşi vor organiza spaţiul astfel încât enoriaşii lor să nu se amestece între ei şi nu cumva unele coşuri de sfinţit şi de dat de pomană să treacă dintr-un grup în altul.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
inviere arena nationala barikada

PF Daniel, mai tare ca Teodosie! Va relua slujba de Înviere pe Arena Națională!

primar fugit din carantina

El e primarul fugit din carantină care a făcut pe mortul pentru a scăpa de amendă!