in ,

Grijă mare la consumul de lămâi! Avertismentul specialiștilor APC – FOTO

Specialiştii Asociaţiei Pro Consumatori, ca urmare a solicitărilor de informare venite din partea a zeci de consumatori cu privire la calitatea şi siguranţa lămâilor comercializate în unele structuri comerciale de tip hipermarket şi nu numai, a realizat o investigaţie cu privire la oferta de lămâi existentă în diverse spaţii comerciale.

Experţii APC au găsit la vânzare, în stocurile de lămâi importate din Turcia, loturi de fructe tratate cu trei tipuri de pesticide, respectiv ortofenifenol, tiabendazol şi imazalil.

Pericolele la care ne expunem

În comerţ se găsesc şi lămâi ceruite cu E904 şi E914. E904 Shellac (şelac) este o răşină secretată de insecta numită kerria lacca şi se foloseşte pentru a da strălucire lămâilor, produce iritaţii la nivelul pielii.

Orthophenylphenol crește riscul de cancer la vezica urinară. Imazalilul poate produce cancer hepatic şi de tiroidă, fiind un iritant puternic pentru ochi.   Tiabendazolul este clasificat ca fiind pesticid toxic, iar efectele supraexpunerii acute la acest fungicid includ ameţeli, anorexie, greaţă, vărsături, mâncărime, erupţii cutanate, frisoane şi cefalee. 

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Covid 19: Târgul de Crăciun din Sibiu 2020 se anulează

După incendiul de la Izvorani, Columbeanu a rugat-o pe Monica Gabor să-l ia şi pe el în casa lui Mr. Pink