in ,

10.000 de bolnavi vor beneficia de tratament! Medicamentul care tratează gripa și coronavirusul ajunge în România

Veste bună! Favipiravir, medicamentul antiviral care tratează infecția cu Covid-19 și gripa sezonieră, ajunge în țara noastră. Medicamentul a fost introdus în schema de tratament pentru Covid-19 a Ministerului Sănătății încă din luna august.

În următoarele 6 luni, România va primi până la 770.000 de doze de Favipiravir. Cantitatea va fi suficientă pentru tratarea a 10.000 de pacienți. Medicamentul antiviral se găsește în schema de tratament pentru pacienții cu Covid-19 din China, India și Rusia. Prima tranşă de 220.000 de tablete va ajunge joi în depozitele Unifarm.

Favipiravir tratează și gripa sezonieră

Favipiravir este un inhibitor al unei enzime esenţiale pentru multiplicarea virusurilor în celulele umane şi se administrează în faza uşoară şi moderată a bolii. Medicamentul ajută în eliminarea mai rapidă a virusului, în 4 zile, faţă de 11 zile. În acelaşi timp reduce şi durata bolii până la vindecare.

Fiind sub formă de tablete, medicamentul poate fi administrat şi în ambulator de către medicii infecţionişti, şi de către medicii de familie. Favipiravir este indicat a fi administrat inclusiv în cazul infectării cu virusul gripei sezoniere. Este un instrument în plus de luptă împotriva gripei comune, obișnuite pentru pacienții care se îmbolnăvesc sau nu s-au vaccinat.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Noi informații: Anumite grupe de sânge, mai vulnerabile în fața coronavirusului

alexandru voda Hermannstadt

El este jucătorul din Liga I infectat a doua oară într-o lună cu coronavirus!