in , ,

Fără luminițe de Crăciun într-un sector din București. Primar: „Bani aruncați pe fereastră”

Noul primar Ciprian Ciucu a scris, luni, pe Facebook, faptul că bucureștenii din Sectorul 6 nu vor avea anul acesta luminițe de Crăciun și crede că este decizia cea bună.

Primăria Sectorului 6 are un contract cadru prin care ar trebui să cheltuiască 500.000 de euro pe iluminatul de Crăciun.

Primarul sectorului 6 spune că a văzut conceptul pentru iluminatul festiv și i se pare „de prost gust” și le propune bucureștenilor să amâne această investiție: „Aș putea face o grădiniță, o creșă sau mai asfaltez o stradă.”

Primarul Ciucu promite că anul viitor se va ocupa din timp și va remedia situația, astfel încât la bucureștenii din Sectorul 6 să aibă, de sărbătorile de iarnă, iluminat festiv de calitate la un preț corect.

Mesajul integral al primarului:

„Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leucoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună.

Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei.

Acum… eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust.

Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități.

Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus.

Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect.

Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

La Timișoara, morții de Covid sunt identificați de familiile lor pe stadion: „Asta este cea mai civilizată soluție” -FOTO

Ministrul Sănătății: 80% din managerii spitalelor ar trebui schimbaţi