in ,

Ministrul Sănătății: 80% din managerii spitalelor ar trebui schimbaţi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că 80 % din managerii spitalelor din țară ar trebui schimbați, însă nu poate lua decizii în acest sens.

Întrebat, luni seara, la Digi 24, câți manageri de spitale ar rezista în funcție dacă unitățile medicale ar fi sub coordonarea Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru a spus că 80% dintre directori ar trebui shimbați.

„La un moment dat, la începutul pandemiei, am spus că 80% dintre manageri ar trebui schimbați. Îmi mențin aceeași părere”, a răspuns ministrul.

Tătaru a afirmat că în pandemie „sistemul (…) s-a dezgolit” și și-a arătat lipsurile.

„Dacă până în această pandemie unii bănuiam, alții știam ce este sistemul medical, în această pandemie s-a dezgolit. I-am văzut lipsurile toate”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și: Au confirmat! Secţia ATI, reconfigurată în ziua incendiului fără solicitarea avizului

După incendiul din secția de terapie intensivă de la Piatra-Neamț, au loc controale DSP-IGSU în toată țara, la spitale. Nelu Tătaru a afirmat că intenția nu este de aplica amenzi, ci de aidentifica problemele și a elimina vulnerabilitățile, prin planuri de reorganizare.

„Momentul este unul în care nu neapărat facem un control. Facem o evaluare a tot ce înseamnă instalaţii, a tot ce înseamnă aparatură şi a tot ce înseamnă circuite. Ele pot fi remediate. În acest moment, aceste evaluări nu sunt cele care vor de amenzi sau vor da anumite restricţii. Nu. Vor da nişte planuri de conformare, pentru a ne putea asigura că acele secţii de terapie intensivă îşi pot desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, atât pentru pacient, cât şi pentru corpul medical”, a mai spus Nelu Tătaru.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Fără luminițe de Crăciun într-un sector din București. Primar: „Bani aruncați pe fereastră”

Ce tulburări psihice produce coronavirusul și cum ne afectează restricțiile COVID 19