in ,

Medicul Virgil Musta: „Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni”

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara a declarat pentru site-ul news.ro că este necesar un nou blocaj de două-trei săptămâni, având în vedere creşterea cazurilor de infecţii cu virusul SARS CoV-2.

Pentru scăderea însemnată a numărului de cazuri de infecţii cu coronavirus este nevoie de o perioadă de blocaj total.

Citește și: Dr. Virgil Musta: Cum te tratezi acasă dacă ai un caz ușor de Covid-19

Industria ar fi afectată

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

„Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva”

Medicul timişorean este de părere că: „Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ. Ce salariul va avea?

Ce amenzi primești pentru nerespectarea măsurilor anti-covid