in , ,

Evaluare să fie, dar s-o știm și noi!

Cabinetul Tudose

Deși a trecut puțin timp de la instalarea guvernului Tudose, acesta (inclusiv Prim-ministrul Tudose) a primit de la Dragnea o convocare pentru evaluare, în biroul său parlamentar. Liviu Dragnea are o adevărată slăbiciune pentru evaluările multe și dese, cheia marilor lui succese; după o astfel de operațiune s-a văzut și Bombonica demisă din post și înlocuită cu un cadru tânăr, beneficiar al unui punctaj superior din partea Șefului. Sursele noastre bazate pe fițuici și păsărici au interceptat convorbirea telefonică prin care Dragnea i-a comunicat lui Tudose că i-a venit iar, imperios, cheful de evaluare:

– Alo! Aici Dragnea, cu cine vorbesc?

– Cred că vorbiți cu mine. Sau m-ați sunat din greșeală?

– Băi, ce miștocar ești tu, Tudose… școală de securist, nu?

– Niciun mișto, Șefu. Chiar mă surprindeți cu telefonul ăsta, așa de dimineață…

– Ce, mă, nu ți-ai băut zeama de varză? Este că am și eu ștol în mine dacă vreau? Că doar am fost la Băsescu în partid, ce plm!

– Aveți, Șefu, dacă n-aveați nu rezistați la noi în politică atâta timp. Ordonați!

– Nu ordon nimic, eu n-am ajuns mare în servici ca tine, prin Servicii. Fii atent aicea la mine, vorba maistrului Cristoiu, că-i foarte important ce-o să-ți zic. Te aștept la mine în birou la Parlament să te evaluăm o țâră, eu și cu amicul Călin.

– Aoleo… îmi și băgați moțiune de cenzură? Da’ ce-am făcut, Șefu?!

– Măi, Mihăiță… eu n-am probleme cu ce-ai făcut, trebuie să discutăm decât ce n-ai făcut. Să tragem împreună o concluzie, să luăm măsurile necesare pentru impulsionarea activității Guvernului… bălării din astea…

– V-am zis, eu încerc să-mi dau toată silința. Nu mai beau decât seara, am dublat porția de castraveți acri dimineața… dar e greu să rupi pisica în două după ce o viață ai mângâiat-o zilnic…

– Dacă Băsescu poate, oricine poate! Știi că el n-a mai băut nimic de când s-a dat sentința în primă instanță la Udrea? Ai văzut cum s-a trezit din beție și acum spune adevărul la trezie? Justiția și DNA sunt iohanniste, asupresc poporul muncitor!

– Îmi spuneți așa, în mare, ce-o să-mi reproșați la evaluare? Ca să vin cu temele făcute…

– Păi, în afară de faptul că sugi ca fostul Băsescu, te porți cu femeile la fel ca el!

– Eu?!?

– Da, tu! Ce i-ai răspuns lu’ Olguța când ți-a propus să se mărească salariile de 12 ori?

– Cred că i-am zis c-ar fi mai bine de 69 de ori… Șefu, a fost un spirit de glumă, luasem și una mică la întrevederea cu ambasadorul Klemm…

– Vezi? Ai luat la mișto un membru de bază al Executivului! Nu știi că și Olguța are o problemă ca a ta cu băutura? Fii și tu mai diplomat, koae!

– În regulă, o să-mi reevaluez atitudinea față de Muncă. Asta-i tot?

– Ei, pe dreacu! De ce nu cooperezi nici tu, ca Grindeanu, cu finanțistul meu, Vâlcov? Mi-a zis că n-ai intrat niciodată în biroul lui de la Guvern!

– Să mă duc eu la el?! Mă scuzați, Șefu, cine plm se mai crede și ăsta?

– Nu contează cine se crede, eu am încredere în el! Fă-i, mă, o vizită că se merită! Are doar grigorești și olandezi pe pereți, nu mai trebuie acum să-i ascundă prin cavouri. Nu-ți mai zic ce opere de artă pe gustul tău ține în frigider!

– OK, am notat-o la priorități. Cred c-am scăpat destul de ieftin…

– Stai așa, ajungem acum la Programul de Guvernare. De ce nu-l aplici punct cu punct cum scrie la carte?

– Care carte? Toată lumea spune că numai dvs știți programul, am auzit chestia asta și din gura lui Iohannis. Dați-mi și mie o copie!

– Domnu’ Tudose… dacă umblam eu cu hârtii la viața mea, rămâneam un țăran prost din Teleorman, nu ajungeam să mă dezvolt până-n Brazilia! Eu ți-am comunicat Programul la banchetul de la învestire, da’ matale erai prea euforic ca să reții ceva în căpățână! Bine… o să ți-l mai expun o dată cu Călin, de-aia te și chem la evaluare. N-am de gând să te dau afară mai repede decât pe fraierul de Grindeanu!

– Aaaa… OK, Șefu… pot să vă spun și eu una ca la Servicii?

– Bagă!

– M-a evaluat și Klemm când am fost la el în birou. A zis că dacă mă pune dracu să aplic programul dvs fiscal o punem cu Trump și prietenul lui, Iohannis! În condițiile astea, cum să mă las eu de băut??

– Băi, Tudose, ai frecat Serviciile alea degeaba… tot nu înțelegi că n-am scris Programul pentru că-i gargară? Pentru fraierii care ne votează pe noi nu contează ce facem, important e decât ce spunem! Hai, vino la evaluare, am un Chivas Regal care o să te facă să mai vrei un mandat! Te-am pupat, pa! Ptiu! Asta mi-a rămas de la băsistul de Ponta!

Cabinetul Tudose

What do you think?

Written by Nestor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Tudose Dragnea

De ce (deja) nu se mai înțelege Dragnea cu Tudose

stadion de peste 12 milioane de euro în Teleorman

De ce trebuie construit un stadion de peste 12 milioane de euro în Teleorman