in ,

E oficial! Spitalul Urziceni devine spital suport pentru tratarea bolnavilor de Covid!

infirmiera spital urziceni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit luni în ședința de lucru, unul dintre subiectele analizate și aprobate în contextul pandemiei Covid-19 fiind desemnarea Spitalului Municipal Urziceni ca spital suport COVID pentru forme ușoare și asimptomatice.

Propunerea Direcției de Sănătate Publică Ialomița a fost aprobată cu unanimitate de voturi și urmează a fi înaintată Ministerului Sănătății, în vederea luării deciziei finale.

Administrația județeană a introdus în discuție tema stabilirii unor noi spitale suport, în județul Ialomița, la Urziceni sau la Țărîn urmă cu mai bine de o săptămână, invocând ocuparea, în curând, a tuturor spațiilor destinate internării și tratării bolnavilor de Covid la Spitalul Municipal din Fetești.

Spitalul din Țăndărei prezenta avantajul de a se constitui ca o unitate de tip pavilion, fapt care ar fi ajutat la stabilirea și gestionarea unor circuite funcționale optime în caz de pandemie, însă autoritățile se loveau în acest caz de problema deficitului de personal, parte dintre cadrele medicale provenind din Fetești.

La Urziceni însă, acolo unde problema personalului are șanse să fie rezolvată mai ușor, spun sursele administrative, construcția monobloc a Spitalului Municipal ar putea face mai dificilă amenajarea unor spații izolate, pentru bolnavii de Covid, conform normativelor medicale.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Tot mai mulți români îmbracă ilegal haina de polițist pentru a putea da amenzi gigantice

barbulesti ialomita

Bărbuleștiul nu intră în carantină deocamdată!