in ,

Bărbuleștiul nu intră în carantină deocamdată!

barbulesti ialomita

În cadrul ședinței de ieri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a fost propunerii primarului municipiului Urziceni cu privire la instituirea carantinei în localitatea vecină, Bărbulești.
Direcția de Sănătate Publică Ialomița a prezentat ancheta epidemiologică efectuată în localitatea menționată, conchizând faptul că, cel puțin la momentul actual, nu se impune carantinarea localității.
Tot DSP a prezentat și o nouă recomandare, adresată administrației locale din Bărbulești, anume aceea de a se limita circulația persoanelor din localitatea respectivă la maximum două persoane într-o mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, și de a fi verificate, de către organele de ordine publică, plecările din localitate pentru scopul declarat.

Anterior, în ciuda gestiunii locale, potrivit unei adrese înregistrate de Primăria comunei Bărbulești în data de 23 aprilie, autoritățile locale au mai fost avertizate de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița să asigure respectarea normativelor aferente stării de urgență, fiind înștiințate asupra faptului că focarele de coronavirus sunt în plină expansiune în localitate.

”Prin prezenta vă comunicăm faptul că, începând din data de 06.04.2020, au fost depistate un număr de 22 de persoane infectate cu Covid 19, din care 20 de persoane se află și acum internate în Spitalul Municipal ”Anghel Saligny” din Fetești. Vă informăm că, în cazul în care nu luați măsurile legale de distanțare socială și de izolare la domiciliu, se va dispune măsura de carantinare a localității Bărbulești”, se arată în adresa DSV cu numărul 5080 din 22.04.2020, înregistrată la Primăria comunei Bărbulești o zi mai târziu.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
infirmiera spital urziceni

E oficial! Spitalul Urziceni devine spital suport pentru tratarea bolnavilor de Covid!

ionel arsene

Colegul de patriotism al lui Dragnea, baronul PSD, Ionel Arsene derapează ca un tractor în noroi: ”Curcă securistă și urâtă cu spume, lepre galbene, publicații securistice”