in ,

Încă 5.000 de lei pentru dom’ primar! Ce pensie specială ar putea încasa Constantin Sava, primarul Urziceniului, dacă ar ieși din câmpul muncii necondamnat

Constantin Sava, primarul Urziceniului

Constantin Sava, primarul Urziceniului, ar putea ieși din câmpul muncii cu ”îndeplinirea condiţiilor pentru limita de vârstă” la fix vârsta prevăzută de lege – 65 de ani – dincolo de pensia de stat obișnuită urmând să primească o pensie specială suplimentară de aproximativ 5.600 de lei lunar. 

Parlamentarii din Comisia de cod administrativ au adoptat, miercuri, amendamentul prin care se introduc mult așteptata, de către aleșii locali, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, pensie specială.  Deloc întâmplător, ca un stimulent pentru edili, decizia vine înainte cu două zile de mitingul PSD la care fiecare șef social – democrat de administrațietrebuie să vină cu un număr de cetățeni cât mai mare.

Pesediști sau nu, pensile aleșilor locali vor fi plătite de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, recalcularea pensiilor urmând să aibă la bază principiului contributivităţii. Reperul de calcul ar fi media veniturilor brute realizate în ultimele şase luni consecutiv din ultimul an de activitate, dar nu mai mult de 65% din media veniturilor lunare brute realizate de la 1 ianuarie 2018. Recalcularea se face la cerere, la îndeplinirea condiţiilor pentru limita de vârstă de către cei care au deţinut cel puţin un mandat întreg.

Cu alte cuvinte, la finalul acestui mandat, adică în vara lui 2020, Constantin Sava, primarul Urziceniului, ar putea ieși din câmpul muncii cu ”îndeplinirea condiţiilor pentru limita de vârstă” la fix vârsta prevăzută de lege – 65 de ani – dincolo de pensia de stat obișnuită urmând să primească o pensie specială suplimentară de aproximativ 5.600 de lei lunar. Cu două condiții, însă:  pe de o parte salariul de bază actual să-i rămână neschimbat – 8.700 de lei – iar pe de altă parte, în acești doi ani rămași până la finele mandatului, orice cauză penală legată de fapte de corupție, care l-ar avea ca protagonist, să nu se soldeze cu vreo condamnare definitivă.

Citește și Iluzia baricadei

Constantin Sava, primarul Urziceniului

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
viorica dancila

Viorico, fă ceva! Trei direcții de acțiune care i-ar schimba cariera Vioricăi Dăncilă iar nouă calitatea vieții

liviu cazan

Liviu Cazan – demisii pe linie. Victor Moraru predă PSD-ul, la Urziceni, liberalului Constantin Sava!