in ,

Liviu Cazan – demisii pe linie. Victor Moraru predă PSD-ul, la Urziceni, liberalului Constantin Sava!

liviu cazan

Viceprimarul Liviu Cazan a demisionat ieri din funcțiile de viceprimar al Urziceniului, de consilier PSD și de membru al aceluiași partid. Gestul său poate fi privit ca o reacție de onoare, singulară aproape, într-un peisaj politico – administratriv în care titularii de dosare penale își continuă, uneori cu ostentație, exercițiul demnității publice alocate, până la sentința definitivă.

Reținere pentru un prejudiciu de 65.000 lei

Demisia lui Cazan vine ca urmare a reținerii sale pentru 24 de ore, alături de alți trei inculpați, într-un dosar în care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii de către mai multe persoane a infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În mod concret și individual, Liviu Cazan este acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 65.000 lei, permițând ca salariații societății la care era acționar să exploateze, în perioada septembrie – noiembrie 2017, o suprafață de pădure, deși operatorul ar fi fost licențiat pentru activitățile în cauză abia în luna noiembrie.
Demisiile din funcțiile și demnitățile publice și de partid au fost scrise de către Cazan și predate avocatului încă din data de 4 iunie, înainte de a se prezenta în fața procurorilor, însă documentele au fost depuse personal după ce judecătorul de drepturi și libertății nu a dat curs propunerilor de arestare ci a dispus eliberarea sub control judiciar a inculpaților.

PSD Urziceni – pe mâna lui Sava

Demisia lui Liviu Cazan va avea ca efect o reconfigurare a forțelor în legislativul municipal. Fără ”locomotivă” și factor de asumare a deciziilor de grup, grupul de consilieri social – democrați din Consiliul Local Urziceni urmează să fie ”predat” cu acte în regulă primarului Constantin Sava de către prietenul său, președintele pesedist al Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru. Practic, după încercări repetate din 2016 și până în prezent, strategia lui Moraru de a-i asigura lui Sava confortul punerii în practică a proiectelor proprii are toate șansele să prindă concretețe dacă, zilele acestea, edilul Urziceniului nu ar fi condamnat de către Curtea de Apel în dosarul său de abuz în serviciu.

liviu cazan

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Constantin Sava, primarul Urziceniului

Încă 5.000 de lei pentru dom’ primar! Ce pensie specială ar putea încasa Constantin Sava, primarul Urziceniului, dacă ar ieși din câmpul muncii necondamnat

finala roland garros

Finala Roland Garros: Au apărut pancartele cu care simpatizanții PSD își vor face încălzirea înaintea mitingului lui Dragnea