in ,

Turiști români arestați în Egipt, după ce au aprins un grătar de 1 Decembrie în vârful Piramidei lui Keops!

turisti romani arestati egipt

Trei turişti români au fost reţinuţi de autorităţile egiptene după ce au fost fotografiaţi de îndrumătorii de traseu din Platoul Ghizeh, pe 1 decembrie, distrându-se la un grătar încins în vârful piramidei lui Keops!

Gestul a stârnit un scandal larg mediatizat de presa egipteană, fiind considerat de ministrul Antichitaţilor, Khaled al-Anani, drept o incalcare a moralei publice. “Piramidele sunt cele mai importante repere istorice din lume. Din pacate mulţi oameni au ambiţii şi pasiuni diferite cand vine vorba de a-şi exprima dragostea pentru ele”, a spus Ashraf Mohi, directorul general al complexului Giza.

Ministrul Khaled al-Anani, a deschis o ancheta cu cei trei turişti români în stare de arest, a sesizat Ambsada României şi i-a cerut procurorului general să preia cazul.

Până la această oră, singura explicație a gestului celor trei români este legată de semnificația zilei de 1 Decembrie, făptuitorii explicând autorităților faptul că au dorit să serbeze în mod tradițional Ziua Națională a României, la mii de kilometri de casă…

What do you think?

Written by Opinia Pudică

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 comentarii

Ce părere au politicienii din România despre ziua de 1 Decembrie

Filme emblematice pe bandă rulantă în decembrie