in , ,

Trei muncitori români acuzaţi că au dat foc Catedralei din Nantes cu un grătar aprins pe acoperiş!

muncitori incendiu nantes

Trei muncitori români au fost arestaţi la Nantes, asupra lor planând suspiciunea că ar fi dat foc Catedralei din oraș cu un grătar aprins pe acoperiş!

Autorităţile spun că cei trei muncitori, de origine din municipiul Buzău, se îndeletniceau de fapt cu cerşitul şi cu furatul prin vecinătatea monumentului istoric însă de câteva zile se angajaseră ca zilieri în echipele responsabile cu lucrările de restaurare ale turlei doar pentru că îşi propuseseră să serbeze într-un mod mai puţin obişnuit ziua de naştere a unuia dintre ei, pregătind din timp momentul şi chiar transmiţând petrecerea printr-un live pe Facebook. 

Cei trei au fost reţinuţi de autorităţile franceze după ce au fost fotografiaţi de mai mulţi turişti occidentali, la închiderea programului de vizită, distrându-se cu manele, mici şi bere la pet în vârful impozantului edificiu din Nantes! 

Gestul a stârnit un scandal larg mediatizat de presa din Paris, fiind considerat de preşedintele Emmanuel Macron drept un veritabil atentat la fiinţa poporului francez: „Mă gândesc la toţi catolicii şi la toţi francezii. Asemeni tuturor compatrioţilor noştri, sunt foarte trist în această seară să văd cum ţiganii români au reuşit să incendieze o parte din fiinţa noastră naţională!” 

Ministrul de Interne a deschis o ancheta cu cei trei muncitori români în stare de arest, a sesizat Ambasada României şi i-a cerut procurorului general să preia cazul. 

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Raed Arafat, amenințat cu moartea!

camioane morga

Utilați pentru dezastru: Arafat are 4 camioane morgă la dispoziție, pentru a înfrunta fatalitățile pandemice!