in , ,

Tragedie de nedescris pentru o tabără de romi carantinați în Grecia: „Nu mai putem ieși la cerșit și la furat ca sș ducem bani la familie!”

tigani grecia

Dramele produse de infricosatoarea pandemie sunt greu de descris in cuvinte si, din pacate,  urmarile lor vor fi la fel de greu de rezolvat. De la somaj, saracie, suferinta si multe lacrimi si pana la depresii iremediabile, planeta a cunoscut de cateva luni un calvar pe care nu si l-ar fi putut imagina nimeni in acest secol. S-au inchis fabrici si uzine importante, poetul Dinescu nu-si poate lansa noul volum de versuri, vanatorii si pescarii sunt obligati de situatie sa renunte la frumoasa lor pasiune de a ucide necuvantatoare. Una din cele mai mari tragedii petrecute in perioada aceasta ramane, fara doar si poate, cea traita de o tabara de romi din Grecia.

O comunitate de aproximativ 5.000 de romi din localitatea greacă Nea Smyrni a fost plasată în carantină totală de autorități săptămâna trecută, după ce 20 de membri au fost descoperiți cu coronavirus într-o singură zi. Exact cum procedeaza si in Romania liderii acestei etnii atunci cand dau de belea, la fel s-a revoltat Nikos Paiteris, președintele Federației Roma din Thessalia, care a declarat pentru o televiziune locală că ”avem nevoie de ajutor, romii nu mai pot ieși acum la cerșit sau la furat pentru a aduce bani familiilor”.

Oamenii de bine care vor sa ajute aceasta comunitate aflata la ananghie, sunt asteptati la gardul centrului de carantina unde sunt rugati sa se lase furati si inselati.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
spital deva

Drept recunoștință, o asistenta de la spitalul din Deva a primit cadou o flegmă cu Covit-19 care a trimis-o direct la internare!

ciori tismaneanu

VIDEO: Vladimir Tismăneanu, replică de-a dreptul cutremurătoare de la un cetățean din Țăndărei care s-a simțit profund jignit!