in ,

Sică Teianu, prima persoană infectată cu Covid-19 confirmată în municipiul Urziceni!

sica teianu2
Familia Teianu, instanteneu realizat in perioada vacanței petrecută în Austria (foto: Facebook)

Urziceniul a intrat din această seară pe harta localităților cu cazuri confirmate de coronavirus. Persoana infectată este dl. Sică Teianu, iar anunțul a fost făcut pe contul de Facebook de către soția sa, doamna Maria Teianu.

”Da, soțul a fost testat pozitiv cu corona 19. Vine izoleta să ne ia la Balș. Ne-am autoizolat de când am venit din Austria. Nu am dus nici gunoiul. Rugați-vă pentru noi!!! Eu nu credeam în acest virus. Aveți grijă de voi!!! O să vă țin la curent.” a scris, în urmă cu câteva minute, dna. Teianu.

Există posibilitatea ca pacientul să fi contactat virusul în timpul vacanței petrecute la schi, în Austria, în stațiunea tiroleză Kaunertal.

Autoritățile vor întocmi în orele care urmează și lista cu potențialii contacți ai soților Teianu, pentru a fi implementate măsurile ce se impun în astfel de situații.

De menționat faptul că o altă stațiune tiroleză, Ischgl, aflată la doar 58 de minute de mers cu mașina față de localitatea în care au fost cazați soții Teianu, este considerat locul care a infectat sute de turiști din întreaga Europă, în luna februarie.

Milioane de oameni au petrecut ca în fiecare an în luna februarie la Tirol în timp ce noul coronavirus făcea ravagii în China şi începea să fie simţit în toată lumea.

În momentul în care autorităţile și-au dat seama de pericolul reprezentat de milioanele de turişti din Tirol, răul era deja făcut.

Autorităţile de sănătate din Norvegia atribuie 40% din toate cazurile din ţara scandinavă originate din Austria. Ei mai consideră că mai sunt alte sute de cazuri din Austria şi Germania conectate direct la Ischgl.

Cu toate că premierul Sebastian Kurz este lăudat pentru măsurile luate de la apariţia pandemiei, ziarul Der Standard a criticat lipsa de reacţie în cazul Tirol.

Primele semne ale focarului de la Tirol au apărut pe 1 martie, când 15 cetăţeni islandezi dintr-un avion care a sosit de la Munchen au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. 14 dintre ei veneau de la Ischgl. Mai mult, o parte din ei au trecut şi prin Italia.

Islanda i-a avertizat pe oficialii austrieci de pericolul coronavirusului, însă aceştia au ales să-i ignore.

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
ponta-tariceanu-ciolacu

Ponta, Ciolacu, Tăriceanu și Șerban Nicolae și-au băgat picioarele în Starea de Urgență!

ghesa mondialul

El a fost Gheșa Mondialul, interlopul din Filiași care a deschis lista deceselor provocate de coronavirus în România!