in ,

Reacția halucinantă a Bisericii la recomandarea de a folosi pentru împărtășanie lingurițe de unică folosință!

teodosie lingurita

In vremuri de catastrofe si prapad pana si cei mai inversunati atei ajung sa-si faca cruce si sa se roage la Domnul ”intru iertarea pacatelor si ajutor”. Majoritatea pamantenilor se bucura de binefacerile descoperirilor stiintifice dar, in paralel, cred intr-o entitate care asigura echilibrul in Univers si pe care o numesc, in functie de religie, Dumnezeu, Alah, Budda.

Totusi, in secolul XXI, in contextul in care planeta este lovita de o pandemie ingrozitoare si asteapta cu sufletul la gura ca specialistii sa gaseasca leacul miraculos, anumite proceduri bisericesti ar trebui tinute cu mai multa cumpatare si intelegere. 

 Imaginile în care însuşi arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, oferea cuminecătură credincioşilor care sorbeau din linguriţa de argint, unul după altul, în plină pandemie de coronavirus, au îngrozit opinia publică, într-o vreme în care populaţia este supusă unor restricţii fără precedent.

 „În contextul epidemiologic actual, dar şi pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneţi urgent interzicerea folosirii unei linguriţe pentru împărtăşitul mai multor persoane, mai ales ca este vorba de persoane in varsta care sunt cele mai expuse riscului de infestare cu coronavirus”, a fost adresa trimisa de Directia Publica de Sanatate Constanta catre preoti.

Chiar daca intre timp s-a dat ordonanta care interzice deplasarea in afara locuintei fara un motiv extrem de serios, reactia preacuviosilor a fost ferma asa cum o stim de mii de ani.

´´Reprezentanţii DSP ar fi trebuit să ştie că Arhiepiscopia Tomisului este parte integrantă a Patriarhiei Române, că ritualul religios oficiat în Arhiepiscopie se oficiază în întreaga Patriarhie Română, şi că Legea Cultelor permite BOR să îşi organizeze cultul potrivit propriilor norme canonice, factorul decizional fiind Sfântul Sinod, chiar si pe tema folosirii linguritei.  Prin urmare, o eventuală discuţie asupra desfăşurării ritualului religios trebuie purtată de către autorităţi la nivelul Patriarhiei Române şi al Sfântului Sinod.“

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Delia Matache, huiduită de fani după ce s-a pozat în izolare!

sandu bercean

Primarul PSD, Sandu Bercean, depășire de record: are șanse să ajungă pentru a treia oară la închisoare!