in ,

Raed Arafat: „Va trebui să învățăm să trăim cu virusul”

Șeful DSU Raed Arafat a spus că cel puțin până în vara anului viitor nu vom scăpa de virusul SARS-CoV-2 și va trebui să învățăm să trăim cu el.

„Din punctul de vedere al modului în care va evolua virusul, eu cred că cel puțin până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniștiți. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care mulți ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieșim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

În ceea ce privește vaccinul pentru populație, șeful DSU a spus: „Este o problemă de logistică foarte serioasă. Va trebui organizare pe plan mondial și bineînțeles (…) cantitățile care vor fi distribuite. România, din fericire, face parte dintr-un mecanism european și va beneficia pe baza unui mecanism de achiziție european. Deci nu suntem singuri în această situație și asta este foarte bine. Ministerul Sănătății știe exact ce se întâmplă din minut în minut și la momentul în care va începe distribuirea vaccinului vom fi contactați și bineînțeles vom primi partea noastră din fiecare tranșă care este împărțită la nivelul Uniunii Europene”, a spus Raed Arafat.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
tulcean popina masca

Tulceanul găsit purtând mască pe insula nelocuită Popina, premiat de ministrul Marcel Vela!

Îngrijorător: Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Care sunt cele mai frecvente