in ,

Îngrijorător: Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Care sunt cele mai frecvente

Cei mai mulți dintre pacienţii cu COVID-19 încă au simptome la 2-3 luni de la apariţia infecţiei, potrivit unui studiu realizat de cercetărorii de la Universitatea din Oxford.

Cele mai comune simptome COVID-19

În funcţie de forma de boală, organismul îşi revine mai greu sau mai uşor. După ce au fost declatat vindecații, cei mai mulți se confruntă cu oboseală, anxietate şi dificultăţi de respiraţie. În România, cele mai comune probleme sunt persistenţa tusei şi oboseală.

În cadrul studiului C-More, cercetătorii au detectat anomalii ale RMN-ului la mai multe organe şi consideră că inflamaţia persistentă sau cronică poate fi un factor care stă la baza acestor modificări în rândul supravieţuitorilor COVID-19. S-au observat anomalii la plămâni, la rinichi şi la inimă.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Raed Arafat: „Va trebui să învățăm să trăim cu virusul”

Avertismentul lui Arafat: „Sărbătorile ar trebui adaptate acestui virus”. Mesajul dur al medicului Virgil Musta: “Nu vă faceți planuri de Crăciun”.