in ,

Raed Arafat, despre noile restricţii: „Purtarea măştii de protecţie peste tot e una dintre cele mai eficiente măsuri” – VIDEO

Purtarea măştii de protecţie peste tot, chiar şi în spaţiile deschise, este măsura care va duce cel mai mult la limitarea răspândirii noului coronavirus, a declarat, vineri, şeful DSU Raed Arafat.

Raed Arafat a anunțat noile reglementări din România, valabile de luni, pentru 30 de zile. Creșele și after-school-urile rămân deschise, masca devine obligatorie în toate spațiile deschise, iar școlile trec în online.

„Ne aflăm într-o situație dificilă. Deznodământul va depinde în implicarea fiecăruia dintre noi. Fiecare persoană poate participa la limitarea răspândirii acestui virus, numai prin gesturi simple”, a declarat Arafat.

Măsurile ar urma să fie valabile 30 de zile.

Ce restricţii urmează să intre în vigoare de luni 

– purtatul generalizat al măștii în spațiile închise și deschise, indiferent de rata de infectare: „Este măsura care va duce cel mai mult la evitarea răspândirii virusului”.

– închiderea magazinelor la ora 21:00 pentru limitarea mobilității și a contactului. Livrările la domiciliu rămân deschise, precum și farmaciile.

– limitarea deplasărilor între orele 23.00 și 5.00, cu unele excepții: „Este intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze, la petreceri, mai mult”

– petrecerile sunt interzise

Secretarul de stat a precizat că terasele acoperite sunt definite ca spații închise.

– interzicerea funcționării piețelor și târgurilor, cu excepția piețelor agroalimentare din spațiile deschise, unde trebuie purtată masca și respectată distanțarea

– telemunca devine obligatorie în companiile cu mai mult de 50 de angajați

– creșele și after-schoolurile rămân deschise

– în rest, Ministerul Educației va emite ordinul general de trecere a școlilor în online.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/278800690139099/

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

În prima zi de campanie electorală, BMW-ul Elenei Băsescu a fost ridicat de Poliția Locală Constanța – FOTO

În lupta ei anti-vaccinuri, Olivia Steer îl demască pe Raed Arafat