in ,

Președintele Iohannis a anunțat stare de urgență în România!

Klaus-Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi, la conferința de presă ce a succedat învestirii noului Cabinet Orban, faptul că România se va afla de luni în stare de urgență!

”Astăzi Guvernul a fost votat, învestit și a adepus jurământul în condiții foarte speciale din cauza epidemiei de coronavirus. Felicitări noului Guvern și mult succes! Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlamentul României, faptul că s-a transmis un mesaj de unitate. Majoritatea parlamentarilor a înțeles importanța acestui moment, greutatea și nevoia unei acțiuni unitare. Prioritar pentru noul Guvern este, evident, continuarea luptei împortiva epidemiei de coronavirus. Guvernul care își preia acum mandatul este același care și până acum a lucrat cu motoarele turate pentru a gestiona această criza. Noul Guvern, împreună cu mine, ne vom dedicat toate energiile pentru a gestiona criza și pentru a guverna foarte bine pentru români și pentru România” a precizat Președintele României.

DECRETEZ STARE DE URGENȚĂ LA ÎNCEPUTUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE!”

”Este forte important ca măsurile împotriva epidemiei de coronavirus să fie luate la timp. Iar pentru a face posibilă această luptă, cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente și pentru aparatura medicală. De asemenea, această stare de urgență va permite să se realizeze achiziții intr-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punand astfel la dispozitie guvernului toate instrumentele necesare pentru gestionarea eficienta a crizei provocate de coronavirus”, a mai declarat Klaus Iohannis.

AVEM NEVOIE DE VOI, DRAGI ROMÂNI!

”Dar, dragi români!

Autoritățile își fac treaba, guvernul și-a făcut treaba și până acum. Singuri, însă nu vom reuși. Avem nevoie de voi, să respecetați îndrumările, indicațiile, regulile de igienă transmise pe canalele publice, avem nevoie să evitați contactele care nu sunt absolut necesare, avem nevoie să vă informați corect, din surse publice.

Pentru a veni în sprijinul părinților care au copii de vârstă școlară, am promulgat tot astăzi legea care permite părinților, în condiții speciale, când școala este suspendată, să stea acasă, ca să îngrijească copiii.

Dragi români, împreună, și numai împreună, vom reuși să trecem cu bine și peste această criză!”, și-a încheiat apelul Klaus Iohannis.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
greta thunberg

Greta Thunberg jubilează! Coronavirusul face și fapte bune – închide fabrici și astfel reduce poluarea!

coronavirus medic

Atenție la falsele ”teste pentru coronavirus” care se pot face acasă!