in

Orban, despre vaccinul anti Covid: ”Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze”

Premierul Ludovic Orban a transmis, luni, un semnal pozitiv populației, afirmând că ”nu mai avem mult” în ceea ce privește campania de vaccinare anti Covid-19: „Suntem aproape, se vede luminița de la capătul tunelului”.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că vaccinarea împotriva noului coronavirus nu va fi obligatorie, dar că autoritățile vor lansa anterior o campanie de informare.

Citește și: O persoană care se va vaccina anti-COVID va mai trebui să poarte mască de protecție?

„Nu mai avem mult. Deja e clar că este în fază finală de avizare cel puțin un vaccin dacă nu și mai multe vaccinuri. Campania de vaccinare nu va fi obligatorie. Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze.

Citește și: Cât va costa vaccinul anti-Covid 19 care s-ar da în România

Noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, noi putem să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar evident nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Desigur că vaccinarea e cea mai bună soluție de a nu contracta această boală. O campanie reușită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil. Eu zic că suntem aproape, se vede deja luminița de la capoătul tunelului”, a declarat luni premierul Ludovic Orban.

Restricțiile își arată efectele: „Măsurile pe care le-am luat au reușit să își demonstreze eficacitatea pentru că suntem în a treia săptămână consecutivă în care suntem relativ la un plafon, iar în săptămâna care a trecut a început să crească numărul de vindecări, ba chiar am avut o zi în care numărul de vindecări a fost mai mare decât al celor care s-au infectat”, a precizat premierul.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Vedetele Pro TV, infectate cu noul coronavirus. Andreea Marinescu: „Mă străduiesc să-mi protejez familia”

dana budeanu coronavirus

Dana Budeanu luptă cu pandemia: ”Fă, amețitelor, dacă v-ați pus mască, nu înseamnă că trebuie să vă lăsați mustață ca Tudor Gheorghe!”