in ,

O persoană care se va vaccina anti-COVID va mai trebui să poarte mască de protecție?

Cu mască sau fără mască după vaccin?

Răspunsul este clar: măsurile de protecție trebuie respectate până la momentul imunizării colective.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, spune că măsurile de protecție – masca și distanța fizică – vor trebuie respectate chiar și după vaccinarea anti-COVID.

O persoană care se va vaccina anti-COVID va mai trebui să poarte mască de protecție?

Medicul Valeriu Gheorghiță: Categoric da. Până în momentul în care vom atinge un nivel de imunizare colectivă, nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție. Însă la un moment dat aceste măsuri vor fi uşor, uşor retrase în momentul în care se va atinge pragul de imunizare colectivă. În același timp, dacă ne vom limita doar la prevenție, fără o strategie de vaccinare, nu vom putea pune punct acestei pandemii într-un viitor rezonabil”.

Ce categorii de persoane nu vor fi vaccinate?

Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România spre sfârşitul lunii decembrie. Printre categoriile de persoane care nu vor fi vaccinate se numără tinerii cu vârste sub 18 ani şi pacienții cu boli cronice grave şi în stadii terminale. Aceștia nu vor fi imunizaţi, întrucât nu există studii certe cu privire la aceste categorii de vârstă făcute de companiile care dezvoltă un vaccin anti-COVID.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Sindicatul Europol: Rugăm hoții să nu fure după ora 18:00 – FOTO VIRAL

Pepe şi-ar fi agresat soţia în plină stradă. De ce a cerut Raluca Pastramă ordin de protecţie?