in ,

Noi informații: Anumite grupe de sânge, mai vulnerabile în fața coronavirusului

Grupa sanguină a unei persoane și alți factori genetici pot fi strâns legați de gravitatea infecției cu coronavirus. Tot mai multe studii caută o legătură între grupa de sânge (A, B, AB şi 0) şi riscul îmbolnăvirii cu coronavirus.

Potrivit mai multor cercetări publicate de la izbucnirea epidemiei de COVID-19 până în prezent, persoanele care au grupa de sânge A sunt mai predispuse contractării coronavirusului și dezvoltării unor forme grave ale infecției. La polul opus s-ar afla persoanele cu grupa de sânge 0.

Cei cu grupa de sânge 0 ar putea fi mai puțin vulnerabili la Covid-19 și ar prezenta un risc mai scăzut de a face forme severe.

Totuși, aceste studii care indică o posibilă legătură între grupa de sânge și coronavirus au nevoie de mai multă cercetare pentru a fi relevante.

Un studiu danez a descoperit că dintre 7.422 de oameni testați pozitiv, doar 38,4% aveau grupa 0, deși, dintr-un grup de 2,2 milioane de oameni care nu au fost testați, această grupă de sânge este prezentă la 41,7% din populație. Prin contrast, 44,4% dintre oamenii cu grupa A au fost testați pozitiv, în timp ce 42,2% din populația daneză are această grupă.

Într-un alt studiu, cercetătorii din Canada au descoperit că din 95 de pacienți grav bolnavi cu Covid-19, cei cu tipurile de sânge A și AB reprezentau 84% dintre cei care au avut nevoie de ventilație mecanică spre deosebire de pacienții cu grupele de sânge 0 sau B, care a fost de 61%. De asemenea că cei cu grupele A sau AB au stat mai mult timp la terapie intensivă, o medie de 13,5 zile, comparativ cu cei cu grupele 0 sau B, care au stat în medie la terapie intensivă 9 zile.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
elev gheorghe cernotoiu

El este elevul de 46 de ani care a trecut clasa la liceu fără să participe la cursuri!

10.000 de bolnavi vor beneficia de tratament! Medicamentul care tratează gripa și coronavirusul ajunge în România