in ,

Nicolae Bănicioiu, acuzat că a luat 800.000 de euro mită, a rămas fără imunitate parlamentară

Deputații au decis, prin vot, ca Nicolae Bănicioiu, în prezent deputat Pro România, să rămână fără imunitate parlamentară, pentru a putea fi cercetat în dosarul în care DNA îl acuză de trafic de influenţă şi luare de mită.

Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară, după ce 202 deputați au votat „pentru”, iar 12 „împotrivă”.

Acuzațiile DNA

Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă.

Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Potrivit procurorilor, „în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri şi ar fi primit direct, de la unul dintre aceştia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra ministrului Sănătăţii şi a funcţionarilor publici din cadrul acestei instituţii şi că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu”. „Ulterior, aceeaşi persoană ar fi  primit de la aceiaşi oameni de afaceri,  prin intermediul unui complice, suspect în cauză,  suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de ministru, funcţie deţinută în perioada 05.03.2014-17.11.2015”, a mai transmis DNA.

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Sex după horoscop: Locuri ideale pentru amor, în funcţie de zodie

nora lui dragnea

FOTO HOT! Nora lui Liviu Dragnea, fără sutien pe Instagram!