in , ,

Mike Pompeo anunță victoria lui Donald Trump în fața lui Joe Biden: ”Ne pregătim pentru o tranziție către al doilea mandat al lui Trump!”

pompeo

Secretarul de stat Mike Pompeo neagă rezultatele alegerilor prezidențiale de săptămâna trecută, potrivit cărora Donald Trump ar fi pierdut în fața lui Joe Biden. Pompeo a declarat jurnaliștilor, zâmbind, marți, că „tranziția” spre un al doilea mandat al lui Trump va fi „lină”, ulterior anunțând totuși că Departamentul de Stat va fi pregătit, indiferent cine va fi declarat președinte în mod oficial.

Remarcile lui Pompeo, care sugerează că Trump ar putea fi reales, au fost șocante pentru mulți, venind într-un moment tensionat pentru națiunea americană, în timp ce Trump refuză să-și recunoască înfrângerea în fața președintelui ales, Joe Biden. Pompeo, diplomatul de vârf al Americii, a făcut anunțul suprinzător în ciuda faptului că mulți lideri mondiali l-au felicitat pe fostul vicepreședinte al lui Obama.

Pompeo, unul dintre cei mai loiali membri ai Cabinetului lui Trump, a respins, de asemenea, ca „ridicolă” sugestia conform căreia afirmațiile lui Trump privind frauda electorală ar putea afecta credibilitatea Americii.

Comentariile lui Pompeo despre tranziție au venit ca răspuns la o întrebare cu privire la faptul dacă Departamentul de Stat era pregătit să se angajeze cu echipa Biden.

„Va exista o tranziție lină către o a doua administrație Trump”, a spus Pompeo râzând, înainte de a trece la un ton mai serios. „Suntem gata. Lumea urmărește ce se întâmplă aici. Vom număra toate voturile. Există un proces, Constituția îl expune destul de clar”, a mai afirmat Secretarul de Stat, continuând: „Poporul american înțelege că tranziția noastră va fi completă și aprofundată și că, dacă mai petrecem câteva zile validând acest proces just, asigurându-ne că am protejat dreptul legal la vot al fiecărui american, este ceea ce trebuie făcut și nu trebuie să ne facem griji că nu va exista un timp adecvat pentru tranziție”.

Într-un alt interviu, acesta cu Fox News, Pompeo a avertizat echipa președintelui ales Biden în legătură cu conversațiile potențial inadecvate cu liderii străini. El a sugerat că unele discuții ar putea încălca Legea Logan, din 1799 care interzice cetățenilor americani privați să conducă politica externă în numele SUA.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
a murit vladimir gaitan

A murit Vladimir Găitan. Actorul s-a luptat 33 de ani cu o boală incurabilă.

„Lockdown” este cuvântul anului 2020