in

Locul din România unde te vindeci de boli și te încarci cu energie pozitivă – FOTO

Cei care au vizitat coloanele de bazalt de la Racoş pot confirma că starea de spirit li s-a schimbat brusc. Până şi oamenii de ştiinţă au confirmat acest lucru.

Coloanele de bazalt din Racoş au devenit celebre pentru frumuseţea lor. Au forme hexagonale şi, privite din depărtare, seamănă cu o orgă de piatră, parcă cioplită de un meşter iscusit. Formaţiunile au o vechime de un milion şi jumătate de ani, iar localnicii spun că dacă petreci câteva ore lângă monumentul natural, te vindeci de orice boală.

Coloanele de bazalt au o înălţime cuprinsă între 10 şi 15 metri şi s-au format că urmare a răcirii rapide a lavei vulcanice. După zeci de ani de exploatare, acestea reprezintă un adevărat spectacol al naturii. Peisajul devine din ce în ce mai interesant pe măsură ce exploraţi zona. Vulcanul oferă o privelişte impresionantă. În solul roşiatic şi dur, vegetaţia a reuşit să-şi facă loc, iar în interiorul craterului au apărut câţiva brazi. De altfel, specialiştii spun că zona are cel mai tânăr sol din Munţii Carpaţi, asemănător cu Delta Dunării.

Pentru cei care nu se sperie să urce câteva ore pe jos, tot la Racoş puteţi admira un sanctuar dacic, iar la doar câţiva kilometri este Cetatea Rupea, singura fortificaţie în formă de melc din Transilvania.

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum îți pregătești organismul pentru confruntarea cu Covid-19

Gabriela Firea: „M-a emoționat postarea Irinei Tănase, îmi pare rău că Liviu Dragnea este acolo și nu doresc asta nimănui”