in , ,

Cum îți pregătești organismul pentru confruntarea cu Covid-19

Când sistemul imunitar funcţionează în parametri normali previne infecţiile şi asigură sănătatea organismului, iar atunci când nu funcţionează corespunzător, riscul de îmbolnăvire creşte. O imunitate puternică înseamnă să avem un organism sănătos, capabil să lupte împotriva bolilor care îl ameninţă.

Medicii spun că un program zilnic de exercitți fizice și introducerea în alimentație a anumitor alimente bogate în omega 3, vitamine și minerale pot ajuta la combaterea simptomelor neplăcute care apar în sezonul rece. De multe, ori, însă, organismul trebuie ajutat cu suplimente de vitamine care întăresc sistemul imunitar și te ajută să lupți cu bolile de sezon.

Iată câteva dintre vitaminele și mineralele care nu ar trebui să-ți lipsească din dieta zilnică în sezonul rece, fie că le iei din alimentație sau din suplimente:

1. Vitamina C

În situația în care consumi zilnic suficiente citrice, broccoli, kiwi sau alte fructe și legume bogate în vitamina C, nu mai este cazul să iei suplimente de vitamina C. Vitamina C întărește sistemul imunitar, conferă energie și, chiar daca nu împiedică instalarea răcelilor și gripelor, simptomele vor fi mult mai puțin severe. În plus, pentru că ajută la producerea de colagen, vitamina C este ideală pentru un ten sănătos, chiar și în zilele geroase și uscate.

2. Fier

Introdu în dieta zilnică spanac, carne roșie, broccoli, fructe uscate, nuci, ficat, fasole pentru a fi sigur că beneficiezi de cantitatea de fier necesară organismului pentru a funcționă la parametri optimi. Fierul joacă un rol esențial în producerea de celule roșii, iar lipsa de fier poate duce la apariția anemiei feripife, din cauza căreia te poți simți ametit și lipsit de energie.

3. Vitamina D

Pentru că în sezonul rece nu ai parte de expunerea la soare necesară pentru sintetizarea vitaminei D, trebuie fie să iei suplimente de vitamina D, fie să introduci în dieta alimente care o conțin, cum ar fi somon, ton, ouă, brânză, lapte, etc. Vitamina D este esențială pentru absorbția calciului și, deci, pentru sănătatea sistemului osos, ajuta sistemul imunitar și astfel poate fi de mare ajutor în lupta împotrivă răcelilor și gripelor, coronavirusului.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Tătaru: Nu avem în discuție un lockdown de sărbători / Cîţu: Nu vom mai închide economia

Locul din România unde te vindeci de boli și te încarci cu energie pozitivă – FOTO