in ,

Lista condamnaților cărora Iohannis le-a retras sau ”a uitat” să le retragă decorațiile!

ilie nastase iohannis lista condamnatilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că-i va lăsa fără decorații pe toți condamnații penali care au obținut, de-a lungul timpului, distincții din partea președinților României. Totuși, astăzi, doar 12 nume s-au aflat în decretul referitor la cei cărora Iohannis le-a retras decoraţiile din cauza condamnărilor: Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mitrea, Gheorghe Bucur, Dorinel Mihai Mucea, Gheorghe Mencinicopschi, Emilian Cutean, Adrian Severin, Ionel Manţog, Mircia Muntean, Anghel Gh. Cristian, Irina Paula Jianu.

În mod total discriminator, Ilie Năstase, Gică Popescu şi Silvio Berlusconi nu s-au aflat pe listă. De asemenea, din decretul președintelui lipsesc și alte nume de condamnați notorii, precum Rodica Stănoiu, Necolaiciuc, Cornel Dobrițoiu, Remus Truică, Șerban Brădișteanu, Constantin Boșcodeală, Eugen Bădălan etc.

În urmă cu 3 ani, Societate Timișoara alcătuia prima listă cu penali condamnați definitiv, solicitând în mod repetat Președintelui retragerea distincțiilor în cauză următorilor:

Ilie Năstase – Ordinul Naţional Steaua României în grad de Comandor în 2016.
Condamnat la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu suspendare, în urma unui incident provocat, sub influența alcoolului, în trafic.

Adrian Năstase – Ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce, în anul 2002. Condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Zambaccian”, pentru şantaj şi luare de mită, în 6 ianuarie 2014, şi la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii.

Irina Jianu – Ordinul Pentru Merit, în grad de Cavaler, în 2004. Condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Zambaccian”, şi la 5 luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită în dosarul „Casa din Băneasa”.

Miron Mitrea – Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în anul 2002. Condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul „Casa din Băneasa”, pentru luare de mită, în 13 febriarie 2015.

Şerban Brădişteanu – Ordinul Steaua României, în grad de Mare Ofiţer (2002) și Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler (2010).
Condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului, în 2 martie 2015, în cazul Adrian Năstase.

Rodica Stănoiu – Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în anul 2002.
CNSAS a stabilit prin decizia nr. 1676/7 decembrie 2006, menţinută prin decizia nr. 85 din 6 februarie 2007, că Rodica Stănoiu a desfăşurat activităţi de poliție politică din anul 1983 până în 1987 și că a semnat note informative sub pseudonimele „Sanda” și „Georgeta”.

Dumitru Zamfir – Ordinul Steaua României, în grad de Comandor, în 2000. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru fals în declarații, în 28 octombrie 2011.

Ion Stan – Ordinul Serviciul Credincios, în grad de Cavaler, în 2004.
Condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în 11 martie 2015.

Constantin Boşcodeală – Ordinul pentru Merit, în grad de Cavaler, în anul 2004.
Condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în dosarul „Gloria”, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în 1 martie 2016.

Vasile Astărăstoae – Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Comandor (2004) și în grad de Cavaler (2004).
Condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în 26 noiembrie 2015.

Eugen Bădălan – Ordinul Serviciul Credincios, în grad de Mare Cruce (2000), Ordinul Meritul Militar clasa a III-a (1989), clasa a II-a (1993) și clasa I (1998), Medalia Meritul Militar clasa a II-a (1978) și clasa I (1984).
Condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere (termen de încercare 9 ani), pentru abuz în serviciu privind înstrăinarea unor bunuri ale Armatei, și plata unei despăgubiri de peste 4,5 milioane lei Ministerului Apărării Naţionale, în dosarul „Tofan”, în 7 decembrie 2011.

Remus Truică – Ordinul Serviciul Credincios, în grad de Cavaler, 2004.
Condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare, pentru abandon de familie şi răpire internaţională de copii, în 25 noiembrie 2011.

Sergiu Medar – Ordinul Steaua României, în grad de Ofițer, 2000.

Corneliu Dobrițoiu – Ordinul Steaua României, în grad de Ofițer, 2000.

Corneliu Duță – Ordinul Steaua României, în grad de Ofițer, 2000.

Medar, Dobrițoiu și Duță au fost condamnaţi la câte un an şi două luni închisoare pentru participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice și pentru participație improprie la infracţiunea de fals intelectual, condamnări date, în 24 mai 2016, în dosarul „Case pentru generali”.

Gheorghe Bucur – a primit Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, 2004.
Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în 10 martie 2014.

Mihai Necolaiciuc – Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în anul 2000.
Condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, în 17 octombrie 2014.

Dorinel Mucea – Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în anul 2004.
Condamnat la 4 ani închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, şi 1 an şi 6 luni închisoare pentru divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în 28 noiembrie 2016, în „Dosarul privatizărilor strategice”.


What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
adrian nastase decoratie

Eroi au fost, erori sunt încă sau cum poate Iohannis să dezonoreze un ”erău” precum Adrian Năstase…

corina bud

Corina Bud, protest inedit împotriva comportamentului necivilizat al lui Orlando Teodorovici față de Ministrul Florin Câțu!