in

Iohannis, despre lockdown: „Nu avem acum motive să impunem stare de urgență”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că prin restricții extinderea pandemiei poate fi „domolită”.

Depinde ce înțelegem printr-un lockdown. Nu avem acum motive să impunem stare de urgență și evident în același timp avem toate motivele să introducem restricții ca să domolim extinderea pandemie. E foarte clar că restricții sunt și vor fi necesare. Din păcate nu toată lumea înțelege. Iar acolo unde nu există înțelegere, măsura de restricție trebuie impusă. Punct și gata”, spune Klaus Iohannis.

Vaccinarea întregii populații, în primăvară

România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sănătate și persoanele aflate în situație de risc. Întreaga populație se va putea imuniza în primăvară.

„România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci când acestea vor fi disponibile urmând ca țării noastre să îi revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității, totuși, destul de reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă sunt cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor”, a spus președintele.

 „Nu luăm în calcul amânarea alegerilor

Cât despre alegerile din decembrie, președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în momentul de față, autoritățile de la București nu iau în calcul amânarea lor. Iohannis a spus că decizia se bazează pe evaluările experților care nu recomandă amânarea alegerilor.

„În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor, experții nu cred că se impune. Să vedem ce se întâmplă în lume, în SUA au loc alegeri, o țara mult mai greu lovită de pandemie. Nu putem să ne legăm de un număr, ci de evoluție”, a spus președintele Klaus Iohannis.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Fondatoarele proiectului Dăruiește Viață, premiate de televiziunea E!

Medicul Adrian Marinescu: România nu are nevoie de carantină totală, ca în primăvară