in ,

Medicul Adrian Marinescu: România nu are nevoie de carantină totală, ca în primăvară

Doctorul Adrian Marinescu, medic primar de boli infecţioase la Institutul „Matei Balş” din Capitală, a declarat într-un interviu acordat pentru „Adevărul”, că România nu are nevoie de carantină totală, ca în primăvară, şi nici nu trebuie să copieze modelele altor ţări în lupta cu COVID-19.

Medicul infecționist consideră că există metode mai eficiente şi recomandă calea de mijloc: „Cred că varianta cea mai bună este calea de mijloc, nici cea suedeză, dar nici lockdown. Să facem în aşa fel încât din convieţuirea asta să rezulte ceea ce eu numesc o pseudonormalitate în condiţiile pandemiei. Cred că trebuie să avem „modelul” românesc, care să ia din experienţa celorlalţi, dar nu să copieze (…)

Acum transmiterea e accelerată şi faptul că vei veni cu o variantă de lockdown pentru 2 – 4 săptămâni, greu de suportat, nu înseamnă că ulterior lucurile nu se înrăutăţesc la fel. Carantina e doar în situaţia în care se prăbuşeşte sistemul medical şi nu ai încotro, atunci o adopţi pentru o perioadă scurtă. Dar sunt alte variante care să înlocuiască izolarea totală. Cu testare extinsă, izolarea celor depistaţi pozitiv şi a contacţilor şi şcoli online. „

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Iohannis, despre lockdown: „Nu avem acum motive să impunem stare de urgență”

Viorel Cataramă: „Virgil Musta, un moşulică ce spune că n-avem voie să facem Crăciunul”