in , ,

Carantină parțială: Acum declarațiile pe proprie răspundere pot fi completate online

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat platforma electronică unde cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 5.00.

Formularele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și descărcate și de pe site-ul stirioficiale.ro.

Platforma electronică formular.sts.ro pemite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator.

Formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

STS precizează că datele completate de cetățeni pe platforma electronică nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.

Tot ce trebuie să ştii despre noile restricţii ce intră în vigoare de azi

România intră într-o nouă perioadă de carantină, de data aceasta una parţială, pe fondul evoluţiei puternice a cazurilor de COVID-19. Începând de luni, circulaţia pe timpul nopţii este restricţionată, angajaţii din companii trebuie să treacă la munca de acasă, iar portul măştii este obligatoriu peste tot în ţară.

Toate şcolile vor trece la predarea în mediul online, iar pieţele închise şi târgurile se vor închide.

Măsurile restrictive se vor aplica pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca la finalul acestei perioade, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, să se hotărască eliminarea sau modificarea lor.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
asprete

Aspretele, fosila vie care trăiește, în apele României, de 65 de milioane de ani

Top 3 cele mai mari surse de infectare cu COVID-19