in ,

Interpreții TV pentru surdo – muți, reclamati pentru impostură: ”Se scălâmbăie, pur și simplu, nu transmit nimic!”

interpreti surdo - muti

De cativa ani, de cand ne dam si noi europeni si, chipurile, respectam drepturile tuturor minoritatilor, inclusiv pe ale persoanelor cu deficiente de auz si vorbire, observam la multe emisiuni tv ca au in coltul ecranului un specialist care ´´ vorbeste´´ prin semne.

Am salutat initiativa si am fost convinsi ca este un semn clar de civilizatie si empatie.

Din pacate, numerosi cunoscatori ai acestui limbaj au sesizat ca asa-zisi interpreti tv sunt, in marea lor majoritate, niste impostori care doar se scalambaie, fara sa transmita nimic. La cata impostura este in tara noastra si la cate angajari se fac pe ochi frumosi, craci lungi sau buci bombate, am fost convinsi ca nu ne mai mira nimic. Totusi o magarie ca asta este aproape la fel de grava ca operatiile facute de chirurgii cu diplome false.

 „Nu ştiu care sunt criteriile de angajare, dar televiziunile ar trebui să se asigure că interpreţii pe care îi angajează chiar ştiu să comunice fluent în limbajul semnelor. Nu e suficient să aibă un atestat din partea Ministerului Justiţiei, este nevoie să implice în procesul de angajare reprezentanţi ai comunităţii surzilor (ANSR)“, a declarat Marius Ghincea, barbatul a carei plangere l-a facut pe Avocatul Poporului sa demareze o ampla ancheta pe aceasta tema.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
conducta apa hateg

Conducta de apă a Hațegului a făcut ”pana prostului”. De zeci de ori.

Vames-Radu-Hristovici

Vameșii șpagasini din Portul Midia au o mare problemă: ”Unde plua mea sa ascund banii?”