in ,

Tătaru: Primele doze de vaccin anti-Covid ajung în România în decembrie


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit profit.ro.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că nu crede că, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, se va ajunge la un nou lockdown sau ca medicii să aleagă între pacienţi.

„Sistemul medical românesc nu a dat niciodată înapoi. Zilnic suntem întrebaţi de paturi ATI şi dacă ajungem la un lockdown sau să alegem între pacienţi, nu cred. Medicul român nu a fost crescut aşa. Ştim ce înseamnă greul, ştim ce înseamnă lipsurile şi, chiar dacă a trebuit, am făcut orice ca un pacient. Dar, nu trebuie să ne lăsăm doar în baza lor”.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
delia iordache

Delia, fata lui Ciordache, și-a postat pe Facebook noul look

Atenție ce mască de protecție îți cumperi! Cea cu valvă e periculoasă