in ,

Infirmieră a Spitalului Urziceni, depistată pozitiv la testul coronavirus! Alte 29 de cadre medicale au primit rezultate negative.

infirmiera spital urziceni

O infirmieră a Spitalului Municipal Urziceni a fost depistată pozitiv la testul coronavirus! Celelalte 29 de cadre medicale testate în weekend de către reprezentanții DSP au primit rezultate negative.

Vineri, 3 aprilie, întreg personalul medical care, pe durata internării în cadrul Spitalului Municipal Urziceni, a intrat în contact cu pacienta de 62 de ani decedată la Spitalul Județean Slobozia la o zi după ce aceasta fusese confirmată cu coronavirus, a fost supus testării pentru determinarea potențialelor infectări cu SARS-COV-2.

De asemenea, duminică au fost testați membrii familiei decedatei din Coșereni, despre care nu se știa în mod precis dacă au efectuat deplasări în străinătate în perioada de început a manifestării pandemiei de coronavirus.

Infirmiera, domiciliată în comuna Armășești, este singura, dintre toate cele 30 de cadre medicale testate, care a primit rezultat pozitiv la analize, fiind trimisă ulterior la Spitalul suport de la Fetești, destinat tratării cazurilor de infecții cu coronavirus.

Totuși, ținându-se cont și de faptul că infirmiera a avut contact pe o perioadă foarte scurtă cu bolnava internată la Urziceni între 26 și 31 martie, autoritățile creditează mai degrabă varianta infectării în zona de domiciliu, din pricina interacțiunii cu potențiali purtători de SARS-COV-2 întorși din străinătate.

Testarea celor 30 de cadre medical – sanitare de la Urziceni a survenit decesului unei femei în vârstă de 62 ani, din comuna Coșereni, confirmată ca fiind infectată cu coronavirus, deces consemnat la Spitalul Județean Slobozia, instituție în care fusese transferată după 4 zile de internare în Spitalul Urziceni.

În scriptele Grupului pentru Comunicare Strategică, femeia apare cu titulatura ”Deces 133” iar traseul internărilor este descris doar parțial. Potrivit GCS, femeia fusese internată la Spitalul Județean Slobozia, secția de Medicină Internă în data de 31 martie și transferată în ATI în data de 1aprilie. Tot pe 1 aprilie i-a fost făcut și testul pentru coronavirus, confirmarea infectării venind o zi mai târziu. Având un istoric medical încărcat și comorbiditati cu risc ridicat, diabet zaharat tip II, HTA și alte afecțiuni renale, femeia a decedat pe data de 3 aprilie, la doar o zi după confirmarea infecatării cu SARS-COV-2.

În fapt, pacienta sa fost adusă de ambulanță la Spitalul Municipal Urziceni în data de 26 martie, ora 2030, fiind internată pentru o noapte la etajul 1, pe secția de Interne. Pe 27 martie, bolnava a fost relocată la etajul 2 al Spitalului Municipal, în cadrul secției de Chirurgie, iar pe 31 martie a fost transferată la Slobozia, conform unor surse medicale din pricina necesității dializei, conform altora, administrative, din cauza înrăutățirii stării de sănătate.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Leave a Reply
  1. Dle Redactor
    Ce ati publicat e incomplet. Dupa ce au aflat ca au avut internat pacient cu Covid cadrele medicale au solicitat testarea la DSP dar cererea le a fost respinsa. Atunci cadrele si au achizitionat pe CONT PROPRIU testere si au cerut DSP sa vina sa recolteze. Si s-a dovedit ca au avut dreptate sa ceara testarea desi DSP a refuzat-o.
    Pentru o corecta informare a cititorilor ar fi bine sa completati stirea putand sa va informati direct de la surse. Ganditi-va ce s-ar fi întamplat daca infirmiera nu era depistata rapid si ar fi venit in continuare la spital pana i ar fi aparut simptomele. Sau poate era asimptomatica. Azi scriati altfel de articol.
    Cu apreciere

    • Stimate domn, dacă ceea ce am publicat noi va fi considerat vreodată incomplet de către anumite cadre medicale, nimic nu le va putea opri pe acestea să își asume demersul și să ne contacteze pentru a completa informația. Altfel, mesajele anonime, apelurile neasumate și nesemnate din ciclul ”știu eu mai bine!”, au valoare publicistică egală cu cea a unui zvon emis în buza șanțului. Corecta informare a cititorilor e preocuparea noastră permanentă, și tocmai de aceea publicăm tot ceea ce putem confirma cu surse sau documente oficiale. Ca atare, vă invit să vă reconsiderați demersul, cu atât mai mult cu cât dvs nu înțelegeți să vă asumați cu identitatea reală nici măcar un banal comentariu la prezentul articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
india-lockdown-03

Desant indian la Țăndărei! Ministrul Vela apelează la serviciile a peste doua mii de polițiști din Bombay!

spital ziduri urziceni

Zidurile Spitalului Urziceni dărâmate de Femeia Fantasticlă? Cum s-a croit, peste noapte, o intrare separată, și pentru cine?