in

Ești cu libidoul la pământ? Care sunt cauzele și ce soluții există

Iată câteva cauze care îți taie cheful de sex!

Oboseala

Eşti prea obosită pentru a face sex? Nu este doar o scuză, ci şi o realitate, pentru că majoritatea femeilor aşteaptă până la sfârşitul zilei pentru a face sex şi nici nu e de mirare, după o zi epuizantă. Ce ai de făcut?

Trebuie să alegi pentru sex acel moment al zilei când eşti plină de energie, nu când eşti foarte stresată şi obosită: fie dimineaţa, imediat ce te-ai trezit, fie în weekend, după un somn odihnitor de prânz. Alt truc: dacă intenţionezi să faci sex seara, ai grijă ca cina ta să fie una uşoară, eventual compusă din carne slabă şi salată.

Problemele în relaţie

Atunci când lucrurile între tine şi partenerul tău încep să scârţâie, inevitabil apar şi problemele în dormitor. Dintre toate problemele care duc la scăderea semnificativă a libidoului, acestea sunt cele care ne influenţează, de departe, cel mai mult.

Pe măsură ce pasiunea este înlocuită de rutină, este foarte greu să revii la sentimente mai bune. Singura soluţie pentru voi este să vă rezolvaţi problemele pe care le aveţi şi să încercaţi să redeveniţi creativi în pat.

Anticoncepţionalele

În timp ce pilula este grozavă pentru prevenirea unei sarcini nedorite, este şi un factor care îţi diminuează încet, dar sigur dorinţa sexuală. De vină este testosteronul, hormonul responsabil pentru un libidou de invidiat (nu degeaba bărbaţii sunt acuzaţi că nu se gândesc la nimic altceva în afară de sex), care, din cauza pilulelor anticoncepţionale, lipseşte cu desăvârşire. În cazul acesta nu prea ai mare lucruri de făcut, cel mult poţi schimba pilula cu alte mijloace contraceptive, de preferat prezervativul.

Oscilațiile de greutate

Pentru o femeie, variaţiile de greutate sunt un lucru destul de normal, fie că este vorba de un kilogram după o vacanţă în care exagerează cu dulciurile sau inevitabila greutate din sarcină. Indiferent de motivul acestor schimbări, aceste variaţii sunt o sursă de stres pentru femei şi atunci când fac sex.

Când o femeie nu se simte bine în corpul ei, stima de sine atinge limite îngrijorătoare şi trage după ea şi libidoul. Soluţia: revino cât mai repede la greutatea cu care te simţi confortabilă şi viaţa ta sexuală se va îmbunătăţi simţitor.

Hormonii fericirii și sportul

Hormoni precum serotonina, epinefrina şi dopamina sunt direct implicate în funcţionarea ta când vine vorba despre sex. Un lucru destul de simplu pe care îl poţi face pentru a ameliora producția de hormonii fericirii este sportul. Cel puțin 30 de minute de exerciţii fizice intense rezolvă parţial această problemă.

What do you think?

Written by Opinia Pudică

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Orban, despre decizia de carantinare totală: „Ne confruntăm cu o creștere care se vede”

Desert rafinat marca Jamie Oliver: Panforte cu fistic