in , ,

Orban, despre decizia de carantinare totală: „Ne confruntăm cu o creștere care se vede”

Ludovic Orban dă asigurări că nu se ia în discuție carantinarea totală, chiar dacă numărul infectărilor cu coronavirus a crescut.  În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de coronavirus și 103 decese. La terapie intensivă sunt 868 de pacienți. Dintre bolnavi, 917 sunt la ATI.

Premierul spune că România „este departe” de situația în care autoritățile ar putea institui carantinarea națională

„Ne confruntăm cu o creștere care se vede. Nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creștere a numărului de cazuri și analizăm efectele. Să mai impunem alte restricții va trebui să avem temeiuri extrem de serioase. Ceea ce se tot vorbește cu carantinarea totală.. Suntem departe de o astfel de decizie. Putem să trăim normal, putem avea puține restricții, cu o singură condiție – oamenii să respecte normele de protecție sanitară”, spune Ludovic Orban.

El a precizat că a crescut gradul de conformare.

„Se vede cu ochiul liber pe stradă, nu numai în București, ci peste tot unde s-a depășit gradul 3 la mie, o majoritate zdrobitoare de oameni respectă regulile, iar dacă sunt oameni care nu respectă, autoritățile își fac datoria și îi amendează”, adaugă șeful Executivului.

COVID 19: Record negativ

Joi autoritățile au raportat că au fost înregistrate în 24 de ore 6.481 cazuri noi de coronavirus și 83 de decese. Astăzi, vineri, s-a înregistrat un record: 6.546 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore și 103 decese.

Până vineri, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
anamaria-prodan-sfinx

Prodanca, aroganță supremă! Implant de păr de 80.000 de euro la pisica Sfinx de doar 20.000!

Ești cu libidoul la pământ? Care sunt cauzele și ce soluții există