in ,

Dupa ce au fost carantinați 14 zile în vamă, mii de români se întorc la muncă în occident!

imbulzeala aeroport cluj

Dragostea si respectul tarilor dezvoltate din vestul Europei fata de „fratii din est” abia acum se vede cu adevarat. Nici nu apucasera bietii emigranti sa-si deschida bagajele dupa cele 14 zile de carantina in centrele din zona vamilor  ca, pana sa ajunga acasa, langa cei dragi, au primit oferte de nerefuzat. Marea Britanie, Spania, Germania si Italia s-au trezit ca, fara „musafirii aia neinvitatii de nimeni in tara noastra´´, le raman campurile si livezile nerecoltate, riscand sa moara de foame cu ochii atintiti catre bunatatile pamantului. Deja se simte in aer miros de boasca de la fructele si legumele care putrezesc sub razele soarelui.

Prinsi intr-un cerc vicios, romanii  care se introsesera in tara pentru ca nu mai aveau serviciu si bani de intretinere, fac acum cale intoarsa la cei care, pana mai ieri, strambau din nas cand ii vedeau si auzeau.

Imaginile din Aeroportul Cluj cu mii de oameni inghesuiti unul in altul de parca ar fi fost toti rude de gradul unu, au cutremurat intreaga opinie publica. Cu gandul la plantatiile de sparanghel din Germania si la corcodusele din Anglia, uitasera total de pandemie, de restrictiile privitoare la distantarea sociala si de faptul ca multi din aglomeratia aceea veneau direct din focare precum Suceava.

”Cum sa refuzam asemenea oferte cand noi nu mai avem nici dupa ce bea apa? Ne-au promis ca fiecare vom sta singur in camera de patru stele cu baie si bucatarie individuala iar pe camp vom purta costume de cosmonauti ca sa nu ne infestam cu anti-coronavirus. Nu e nici un pericol si mai luam si o gramada de bani”, a declarat Iftode Neagu, un sucevean inimos aflat la coada kilometrica din aeroport.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
drone

Trei tineri din Drăgănești – Olt au furat dronele care survolau orașul pentru a supraveghea dacă localnicii respectă măsurile de izolare!

informare ora 13

265 de noi cazuri de persoane infectate în România! Bilanțul bolnavilor de Covid-19 ajunge la 5.467!